skarin

Alla inlägg under april 2010

Av Charlotte - 28 april 2010 22:59

...idag såg jag fram emot första tillfället på valpkurs på ett privat ställe (eftersom BKarna runt om inte startar valpkurs nu). Jag tyckte det skulle bli kul, spännande och hoppades mycket på kursen. Instruktören var sjuk och första tillfället blev därför bara en "låt hundarna snusa av planen" och sen intro (regler, schema, betalning) av ägarna i "klubbstugan".


På väg att sätta hundarna i bilen möter jag ställets ägare med en vuxen schäfer och jag tar för givet att hon har koll på sin hund - så fel jag hade - hennes stora schäfer far fram mot Pixie och hon backar skrikande där ifrån. Han biter inte men snurrar efter henne och hon vet inte var hon ska bli av. Jag släpper hennes koppel och försöker få tag på schäferns koppel, eftersom hans ägare uppenbarligen inte kan hålla honom.


Som sagt han bet inte efter henne, men var extremt på och tryckte till henne. Gissa om jag blev upprörd. Ägaren ursäktade det med att han bara ville leka - sure - i min värld är det inte så man leker med en liten valp. Därefter hade vi intron och min inställning var inte riktigt på topp.


F*n vad arg jag blir!   Jag vet att såna incidenter kan sätta djupa spår. Pixie var rejält låg efteråt och gick med svansen mellan benen.


Efter intron tog jag ut henne igen och körde positivt med kontakt, följ mig och lite sitt. Jag kunde inte märka något bestående på henne tack och lov. Hon fick hälsa på en liten mjuk sheltievalp och det gjorde hon fint.


Jag har varit uppretad, arg och besviken sedan dess!


Jag har i förväg betalt kursen, hade jag inte gjort det hade jag nog inte satt min fot där igen. Nu velar jag fram och tillbaka ifall jag ska kräva pengarna tillbaka eller ifall jag ska ge stället en chans. Valpkurs eller ingen valpkurs? Vad är bäst för Pixie, att vi är där och ser att det inte är farligt - eller kan detta hända igen?


Ytterligare en anledning till att jag tvekar att fortsätta är att stället har agilitykurser och deras "agilitybana" är under all kritik. A-hindret glipar nästan 1 dm i toppen, balansbommen har mellanrum mellan uppfarterna och "mellandelen", söndriga stegpinnar, hopphinderna har fasta bomhållare mm.


Suck...

Av Charlotte - 28 april 2010 08:59

På stan o miljötränar efter vaccineringen. Jag gillade vet o hon mig. 9,4 kg tung nu.

 
Av Charlotte - 26 april 2010 23:17

...igår hade vi en lyckosam tävlingsdag i Kristianstad (om man bortser från mina två individuella lopp). Vårt agilitylag Kämparglöd består av Sofia och Tayzon, Mia & Etna, Nickie & Milo och jag & Zelda. I hopplagsklassen så blev lagets resultat 0 fel och en andra plats. Zelda gjorde ett fint lopp, jag körde med lite safe handling för att komma runt felfritt, trots det på en bra tid på 28 sek. I agilitylagklassen så blev lagets resultat 10 fel och en fjärde plats. Zelda fick 10 fel, så vi bidrog tyvärr inte till resultatet, en rivning och ett missat kontaktfält.


  


All heder åt Sofia och Tayzon som lyckades med en dubbelnolla!! Dessutom stort grattis till laget Villervalla som blev 1:a och 2:a, de kommer med all säkerhet att vara livsfarliga under säsongen! :) Mia och Nickie tävlar med sina yngre hundar i det laget, tillsammans med Petra & Lotta.


Individuellt så gick det resultatmässigt inte så bra. En rejält svängig hopp öppen flöt på bra, men jag höll inte ut henne tillräckligt bra när jag genade och hon hoppade hindret mot mig istället för tunneln som jag var på väg emot. Agility öppen var slarvig, jag tog om A:et, hon trampade på kontaktfältet, men stannade inte som vi gör på träning.


Tack Lotta för sällskapet denna soliga, om än kyliga, söndag. Tack Kristianstad BK för en trevlig tävling.


Det blev ingen spårning för Pix & Zelda i lördags, Micke jobbade i helgen, så jag, kidsen och hundarna körde till Stavstensudde och besökte den roliga lekplatsen där. Så ingen spårträning, men dock miljöträning.

  


Imorgon är det dags för vaccination och sen är det valpkurs på onsdag.

Av Charlotte - 23 april 2010 13:12

En dryg förkylning och bihåleinflammation har gjort att jag har legat lite lågt. I tisdags hade vi första tillfället med träningsgruppen i agility och det var fasansfullt väder - kallt, blåsigt och äckligt regnigt. Vi var åtta tappra som körde två övningar - kontaktfält i fart & vända tillbaka runt hinder med slalom. Övningarna gick hyfsat för vår del, men det var lite väl halt för oss fyrbenta att springa i gummistövlar. Pixie fick vara kvar hemma hos mina föräldrar - där de för övrigt är nu när jag jobbar igen. Så det är två dagis att lämna och hämta på morgon och kväll - först barnens och sedan hundarnas.


Stort tack till mina föräldrar för den hjälpen!    


Båda var smått ovilliga till att jag skaffade valp, men nu ber de nästan att jag ska komma och lämna hundarna även de dagar det inte behövs. :)


Igår tog vi en sväng till klubben - mest för att jag ville hinna med ett träningspass till innan tävlingen i Kristianstad på söndag. Zelda är alltid mycket mer sansad när vi tränar själv, med andra hundar på plats och särskilt på tävlingar så gasar hon igång ganska mycket. Passet gick bra och vi fick till fina kontaktfält, slalomingångar och svängar.


Det som har bekymrat mig inför tävlingssäsongen är att vi (fortfarande) tävlar i H3 och A2, tävlingarna som arrangeras är oftast antingen 1-2 eller klass 3, vilket innebär att vi inte alltid kan tävla fullt ut. Så de flesta tävlingar nu under våren/försommaren innebär enbart en start för mig i A2 och ev någon öppenklass. Av erfarenhet vet jag att vi har svårt att få ihop det i första klassen pga Zelda är så taggad i första klassen. Detta har jag stött och blött ett tag och med goda råd från Emelie hoppas jag att jag har rätt attityd för de kommande tävlingarna. Tack för tipsen Emelie!!


I helgen hoppas jag att vädret tillåter oss att spåra. Vi har kört lite nosövningar hemmavid, men nu är det dags för spårdebut tycker jag.


Har glömt kameran hemma den senaste tiden och hoppas kunna få in lite nya foto till helgen. Minstingen har minsann vuxit en hel del.


Kram & trevlig helg!

Av Charlotte - 15 april 2010 11:44

...att hitta valpkurs som börjar så här i mitten/slutet av april. På egna BKn så är en igång sedan ett tag och vi är inte tillräckligt många i kö för att dra igång en till. På BKna runt omkring så har de en valpkurs per termin och de är redan igång. Så vi har fått plats på en privat valpkurs och förhoppningen är att den blir bra! Allra helst hade jag gått hos Petra (http://www.staafshundrad.se/), men jag får inse att jag inte har tid att köra dit.


  
Tid är bokad för 12 veckors vaccineringen och eftersom jag tog en fästing på Zelda idag så får det bli ett besök på apoteket idag för att inhandla Scalibor. Jag har kört Frontline de senaste åren, sedan både Tea och Zelda (vid olika tillfällen) reagerat på Expot och blivit tillfälligt "förlamade" i bakbenen. Så det är med lite blandade känslor jag nu ska prova Scalibor, en bit av Scalibor-halsbandet ska jag prova att fästa på Pixies halsband.


Vad har vi hittat på sen sist? Vi har varit på brukshundklubben och hälsat på en massar roliga människor (kvinnor, män, stora, små, bullriga och pipiga) och så några hundar. Det fanns några att välja mellan, men Pixie fastnade för en ras-frände - Blåna - hon var en kul typ.


  


På nätterna är hon en duktig prick och talar om för mig när hon behöver ut, från att ha varit varannan timme till 1-2 gånger per natt. Dagtid vet jag inte ifall det är hon eller jag som slarvar, men mer händer inne kan jag lugnt konstatera.


Vi ligger ganska lågt med "träningen" (det är skillnad att ha två småbarn och att inte ha det när man skaffar valp - på gott och ont - eftersom jag inte stressar med en massa nytt som jag gjorde med Zelda). Hon kommer glatt och så fort hon kan på inkallningar även om kaninbajs eller Zelda egentligen hade hennes uppmärksamhet. Vi tränar lite på sitt & ligg, visitering och kloklipp på det vis jag vill att det ska gå till.


Bye for now - hälsar vännerna Zelda & Pixie  

Av Charlotte - 9 april 2010 00:35

Vi får börja med de utlovade fotona från besöket i stadsparken:

      


Igår träffade vi Lotta med bc-killarna Enzo och Tiger på stranden och njöt av vårsolen. Hon var nyfiken på killarna och gav inte till något pipskrik som hon gjorde när hon träffade lagottosarna med Camilla eller mopsen vi mötte i stadsparken. Hon håller sig relativt nära mig/oss än om de andra hundarna drar iväg - det är snubbelfaktor på henne.

            



Så var det det där trädgårdslandet som är så spännande att gräva i - utan tanke på att småkillarna i familjen gillar sina jordgubbsplantor. Nu står det ett grönt och fint kompostgaller i vägen för hennes framfart.

  

Idag har vi mest hållt oss hemmavid. Jag har själv gått två kurser på jobb, en under eftermiddagen och en på kvällen.


Avslutar med ett dragkampsfoto - vem vinner:


Det dröjer mest troligt ett par dagar innan det kommer nya uppdateringar. Jag och en kompis arrangerar en tjejdag för kompisarna på lördag och på söndagar är det sista ridhusträningen, flytt av hinder och killarnas simskolor.


På återseende...

Av Charlotte - 6 april 2010 23:10

...idag tog vi en liten tur i centrum, förbi busstorget och in i stadsparken. Stadsparken är full av höns, änder och stora påfåglarna som låter så märkligt. Pixie var alldeles förundrad över alla ljud överallt (tror minsann att det är parningstid för åtminstone änderna - för de var som tokiga - vårkänslor kanske).


Dessutom har vi några varelser i stadsparken som ska tilltala den yngre befolkningen och det var spännande att se hur hundarna reagerade på dem - foto kommer imorgon (orkar inte ladda upp dem nu - detta är från kommunens hemsida).

En prototyp av den varelse som nu återfinns i Stadsparken.


Bilåkningen går bättre, mindre pip och mer sömn, idag har vi tagit en tur in till Malmö för att vinka av min syrra vid tåget (snyft vad vi saknar henne redan).


Vädret har varit fint och vi har tillbringat ett par timmar i trädgården, idag hittade hon mitt (lilla) trädgårdsland/odlingslåda och tog några repor bland de kommande jordgubbarna, gräslöken och örterna.


Nu är det dags för sista kvällspromenaden och sen läggdags. Godnatt!

Av Charlotte - 5 april 2010 22:32

...är hennes tänder. Tack och lov är det mest jag som får äran att känna på dem. Hon är försiktig med barnen, absolut inte rädd eller försiktig för dem, men försiktig med dem - hur länge det vara... :)


Vi har åkt bil, upptäckt ny platser, hälsat på hemma hos mina föräldrar och allt med en sån härlig attityd. Lite pip i buren sidan om Zelda bak i bilen, sen somnar hon sött.


Leta godis under burkar och lock var en upplevelse att titta på. Zelda satt nästan och skakade - låt mig visa hur du ska göra valping.

  


De leker fortfarande brutalt på morrnarna - jag som sover lätt kan definitivt inte sova - men de är sköna att titta på. Dock otroligt svåra att fånga på bild in action, men denna får duga:

  


Eftersom action-bilderna är lite svåra blir det många foto där hon sover sött:

        

Eftersom jag kände mig lite valp-ringrostig, letade jag fram alla Canis-tidningar och gick igenom. Har nu en lista på artiklar jag ska plöja igenom för att få inspiration och inte göra exakt som sist. Det jag framförallt har fastnat för är:

Passivitetsträning, miljöträning och socialisering

10 goda råd för valpköpare

Träna valp-lista

Lydnadsträning för valp del 1-3

Hanteringsträning

Utställningsträning

Target

Grundfärdigheter för agility (utan hinder)

samt 12*12-metoden (en valp på 12 veckor ska ha varit i 12 olika miljöer, träffat 12 olika (snälla) valpar/hundar, 12 olika personer, 12 ljud, 12 underlag osv.)


Ja, just det, agilitytävlingen i fre-lör - hur gick den? Fredagen avstod jag att tävla, hade inte riktigt mage att lämna hemmet. Men i lördags steg jag upp i ottan och körde till Skurup för A2-banvandring kl 7.10 Morgonpromenaden klarade Zelda och jag utan koppel och därefter hoppade vi direkt in i bilen och körde. Kom mao till Skurup utan halsband och koppel och med Mickes bil, dvs inga extra hundgrejer. Fick i all hast raggat tag i ett koppel och halsband - ett riktigt snyggt bling-bling halsband - undrar om Zelda surar när jag knäpper på henne hennes egna framöver.


Zelda var tokladdad och jag märkte redan när vi kom in i hallen att hon var för gasad för att fokusera på mig. Hon var på väg att tjuva ett par gånger, jag gick en bit och precis när jag skulle ge henne -Kör, så kom hon, det var så hårfint tjuvat att jag tvekade någon sekund på ifall jag skulle stoppat henne eller inte. Jag skulle givetvis ha stoppat henne, men tävlingsdjävulen tänkte att det kanske reder sig ändå och vi kan då få den där sista efterlängtade A2-pinnen. Men icke. Starten blev ok om än lite stressad, hon hoppade av balansens kontaktfält och jag tog om - med disk som följd - därefter så blev det mesta pannkaka. Surt. Stannade till Agility Öppen och där satt hon bättre i starten, var något mer följsam i banan, men slarvig på kontaktfälten och en rivning - 20 fel. De andra två starterna blev inte av då vi skulle ha gäster kl 16.


Summasumaron - en överladdad hund, något frustrerad matte, som ser fram emot utomhussäsongen. Hon kan tagga igång då med, men i en hall med tre banor och inte tid och plats att acklimatisera sig - funkade inte för oss detta året.


Två till bilder, en på promenad med syrran och en på favoritplatsen inomhus - god natt!

    



Ovido - Quiz & Flashcards