skarin

Direktlänk till inlägg 28 april 2010

Besviken och upprörd...

Av Charlotte - 28 april 2010 22:59

...idag såg jag fram emot första tillfället på valpkurs på ett privat ställe (eftersom BKarna runt om inte startar valpkurs nu). Jag tyckte det skulle bli kul, spännande och hoppades mycket på kursen. Instruktören var sjuk och första tillfället blev därför bara en "låt hundarna snusa av planen" och sen intro (regler, schema, betalning) av ägarna i "klubbstugan".


På väg att sätta hundarna i bilen möter jag ställets ägare med en vuxen schäfer och jag tar för givet att hon har koll på sin hund - så fel jag hade - hennes stora schäfer far fram mot Pixie och hon backar skrikande där ifrån. Han biter inte men snurrar efter henne och hon vet inte var hon ska bli av. Jag släpper hennes koppel och försöker få tag på schäferns koppel, eftersom hans ägare uppenbarligen inte kan hålla honom.


Som sagt han bet inte efter henne, men var extremt på och tryckte till henne. Gissa om jag blev upprörd. Ägaren ursäktade det med att han bara ville leka - sure - i min värld är det inte så man leker med en liten valp. Därefter hade vi intron och min inställning var inte riktigt på topp.


F*n vad arg jag blir!   Jag vet att såna incidenter kan sätta djupa spår. Pixie var rejält låg efteråt och gick med svansen mellan benen.


Efter intron tog jag ut henne igen och körde positivt med kontakt, följ mig och lite sitt. Jag kunde inte märka något bestående på henne tack och lov. Hon fick hälsa på en liten mjuk sheltievalp och det gjorde hon fint.


Jag har varit uppretad, arg och besviken sedan dess!


Jag har i förväg betalt kursen, hade jag inte gjort det hade jag nog inte satt min fot där igen. Nu velar jag fram och tillbaka ifall jag ska kräva pengarna tillbaka eller ifall jag ska ge stället en chans. Valpkurs eller ingen valpkurs? Vad är bäst för Pixie, att vi är där och ser att det inte är farligt - eller kan detta hända igen?


Ytterligare en anledning till att jag tvekar att fortsätta är att stället har agilitykurser och deras "agilitybana" är under all kritik. A-hindret glipar nästan 1 dm i toppen, balansbommen har mellanrum mellan uppfarterna och "mellandelen", söndriga stegpinnar, hopphinderna har fasta bomhållare mm.


Suck...

 
 
Therese

Therese

28 april 2010 23:24

Fy trist när sånt händer. Men är det schäferägaren som är kursledare i din kurs? O kan det vara så att de inte har så mkt pengar att köpa in ngt nytt material?? Tar inte tsället i försvar - men vem vet det kanske är en bra valpkurs??

http://hundarochhundhar.blogspot.com

 
winettan

winettan

28 april 2010 23:38

Usch så tråkigt, ja man blir då allt som en tiger mamma när någon hoppar på ens lilla valp, kan förstå att du blev uppröd där, vilken tur att inte hund farmorn var där.. griiie då hade det nog hettat till, skratt...hm ! Du skall se att hon nog har tagit detta med ro eftersom att hennes matte löste ju detta och var trygg där i det hela. Men kan förstå att du är besviken, finns det ingen annan klubb ?

Synd att du inte kommer till vår lilla träff men kan förstå , det är svårt när man har små och man är upp bokad, det går ju fler tåg hoppas jag, ler !
Annars så kan väl ni komma du och din vän Lotta när ni har tid lite längre fram och snart får jag min efterlängtade bil och då kan ju jag komma och häls på om det är Ok.
Krama nu sötnosen Pixie ifrån hennes farmor där.

http://www.aussielyan.webs.com

 
Ingen bild

Anneli

29 april 2010 12:23

Jag tror att jag hr vrot och vänt där jag också.... Tycker jag känner igen beskrivningen av agilitybanan...

 
Ingen bild

Marie L

29 april 2010 23:40

TRIST! hoppas det löser sig till det bästa... troligtvis har Pixie redan glömt missödet och får hon träffa snälla lugna schäfrar blir det säkert bra.Lystra blev skrämd av en lös Hollänsk herdehund som kom fram (rakt på)från ingenstans i full fart, ägaren röt så det ekade och jag drog undan min valp i kopplet bakåt (HUR BRA VAR DET!!??) blev mest arg på mig själv. Nu har Lystra träffat alla möjliga hundar på klubben och verkar ta det hela med ro....
(svårt att veta gällande kursen, men känns det inte bra imorgon så skulle jag nog begära pengarna tillbaka tror jag, annars går du dit med neg. förväntningar och kanske överför det..)

 
Marie L

Marie L

3 maj 2010 16:28

Hur har du gjort gällande kursen?

http://www.123minsida.se/minos

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotte - 30 maj 2013 17:15

Min allra finaste fröken svart!!         LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A Force Galaxie's Pixie Spell uppflyttad till lägre klass spår, tävlar agility/hoppklass 3 och lydnadklass 3 (RLD A när SKK har fått tummen loss) Det är idag ganska svårt a...

Av Charlotte - 3 december 2012 22:57

Andan föll på och då är det bäst att skriva nu, än om det är några dagar kvar på 2012. Tävlingsåret 2012 är slut för vår del och det känns både lite vemodigt, men också helt ok efter en något hektisk höst (vår och sommar skulle maken fylla i). Proble...

Av Charlotte - 13 september 2012 16:45


...och saknaden är fortfarande stor!       Än om inte sorgen/saknaden känns dagligen så kommer den och går. Senast den var oerhört påtaglig var när jag skulle till veterinären för att vaccinera liten rödnäsa.   Liten rödnäsa har ju hun...

Av Charlotte - 22 april 2012 21:35

Har idag varit och tävlat inofficiell agility i Ystad, var på plats redan kl 7.15 (urk-tidigt en söndag) och det dröjde bara någon timme sen började det regna och slutade inte så länge jag var kvar - det bara vräkte ner. Jag avverkade två regnjackor,...

Av Charlotte - 5 februari 2012 23:11


Vi tävlade appellspår i Skanör-Falsterbo idag. Jag anmälde mig tidigt i januari och då hade vi +10 grader och inte tillstymelse till kyla och snö. Men kylan kom och även lite snö, lagom till vi skulle genrepa och tävla. Vi har haft några riktiga skit...

Ovido - Quiz & Flashcards