skarin

Direktlänk till inlägg 26 januari 2012

Det är ingen vanlig dag...

Av Charlotte - 26 januari 2012 05:30

...idag skulle Zelda ha fyllt 10 år!   


Jag var helt övertygad om att hon skulle få uppleva sin 10 års dag och mååånga dagar efter det - men ibland blir det inte som man tänkte sig. Jag är otroligt glad att jag fick dela dryga 9 år med denna fantastiskt härliga, glada, spralliga, clowniga arbetsmyra - min fina röda!!


         


Jag hade efter något år med min blandras Tea insett att jag ville ha en arbetande hund med mer motor än vad hon erbjöd och ganska snabbt inleddes jakten. Jag hittade till Windedos utanför Eskilstuna och fick förmånen att köpa valp från Mickey/Tam-kullen född i januari 2002.


Hon kom in som en frisk fläkt i mitt liv och var verkligen den träningskompis som jag längtat efter. Vi tävlade lydnad och satte LP1, blev uppflyttade ur appellklass spår, startade lkl2 och lägre klass spår (men här satte pipandet stopp för vidare lydnadskarriär), ställde ut. Vi båda älskade agilityn och efter att i flera år kämpat med tjuvstarter och slalomstrul lyckades vi ta oss upp i H3 och A2, var med på agility SM två år med laget Kämparglöd, vi provade på att valla, rallylydnad och gjorde en massa kul ihop.


Vi var aktiva ända in i slutet, eftersom jag inte visste att hon var sjuk. Zelda är otroligt älskad och saknad!! Jag saknar henne dagligen!!


Stort grattis på 10 års dagen alla kullsyskon!


Så tillbaka till verkligheten!


Äntligen är vår isolering över! Träffade hundar under jul/nyår som sen befarades ha kennelhosta och/eller noskvalster, så vi åkte automatiskt på isolering och behandling för noskvalster. Någon kennelhosta fick de inte och ifall de hade noskvalster de med vet jag inte - men nu är vi på banan igen. Har dessutom fått vaccinerat Pixie med det nya kennelhostvaccinet och hoppas, precis som veterinärerna, att det är mkt bättre än tidigare kc-vaccin. Passade även på att väga fröken svart och hon är en lång, hög och smal fröken på 20,2 kg. :)


Förra helgen var vi i Oskarström och årsdebuterade i agility. Det var 2*H1 som kördes i ett ridhus. Jörgen Tellqvist dömde och jag hade befarat det "värsta", men banorna var ok om än bana 2 bjöd på lite svårlöst handling.


Första klassen gick absolut bäst. Hon startade med hyfsad attityd och när vi kom bort på andra långsidan drog hon iväg genom en tunnel och trodde det var upplopp som gällde, vi skulle dock svänga vänster ta ett hopp och si så där en 10 hinder till. :) Fick tråcklat tillbaka henne över det missade hindret och vidare. Vi fick med oss 5 fel och hamnade på en 13 plats av 55 startande. Utan vägran hade det kunnat räcka till en pinne. Sista pinnen gick till en hund med 40.63 i tid och vi fick 40.65 med den långa svängen som resulterade i en vägran.


 

Andra klassen var lite klurig på bortre sidan, fanns inte riktigt någon given och naturlig väg ur handlingsperspektiv (för mig). Blev det inte lite knöligt vid ena hindret med en handling så vid ett annat. Jag var medveten om risken, men valde att efter tunnel, hålla ut henne över ett hinder, sen få henne över hindret mot mig och göra ett bakombyte för att komma bort till slalom till vänster. Hon kom lite galet rev hindret vid mitt bakombyte och kom sen fel in i slalom eller förbi slalom. Där stod sen Jörgen ganska nära och hon blev helt klart störd/låg/slokig och svår att få igång igen. Fick ta om slalom 2-3 gånger, men sen körde hon hyfsat vidare och banan ut. Det blev 21.41 fel och en 26e plats av 51 startande.

Detta visar mitt "bekymmer" med Pixie. Hon blir lätt lite slokig och jag vet inte ifall det beror på:

- att hon blir trött i hjärnan (första övningen/banan är hon oftast väldigt på hugget, sen dalar det)

- att hon inte har tillräcklig fysisk kondition

- att hon inte är tillräckligt motiverad

- att hon är känslig för situationer/händelser (högljudda hundar & människor kan påverka/störa henne)


Jag kan absolut inte köra en övning om och om igen tills den blir rätt eller för att få många reps - då slokar hon. Min söta svarta slokfia!! :)

    


Vi har haft en riktigt bra träningskväll för Nettan, hon kom ner till vår torsdagsträning. Det kommer vi försöka hålla varannan vecka ett tag framöver. Utöver det har jag anmält mig till två temakvällar hos Hundhopp, en i feb och en i mars. Så det blir en del agilityträning framöver, men nästa tävling hålls inte förrän i april. Så det kommer även vara fokus på lydnaden och spår nu ett tag framöver! I slutet av mars hoppas jag också få plats på den clinic som anordnas på Halmstad Arena med Maria Brandel. 


Det lilla röda yrvädret har nu hunnit bli 5 månader och hon är just ett yrväder. Intensiv och livlig, pigg på att träna och spåra, sen är hon lite väl intensiv och spårglad i vissa situationer, men det jobbar vi med. Vi har en gång kvar på vår valpkurs på Hand med hund i Staffanstorp. Vi har tyvärr missat två ggr pga isoleringen/karantänen, men är fit for fight för sista kurstillfället på lördag. Kom på att jag inte har anmält till någon kurs inför våren och vet inte hur jag ska göra - tiden räcker inte riktigt till... Hon har nu i veckan fått vara med när jag tränade lydnad på klubben i måndags och i ridhuset i tisdags. Hon vill gärna morska upp sig lite först när hon ser främmande hundar, men klarar sen av att bryta och fokusera på mig. Hon njöt i fulla drag när hon fick rejsa/busa med rasfränden Leo någon månad äldre i ridhuset när träningen var klar i torsdags. :)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Titti och Roger

26 januari 2012 16:31

"Tänkaren" Roger och jag diskuterade Pixie här hemma... Tror du inte att det kan vara stressen som driver henne i första loppet och när hon sedan har gjort av med den, så kommer hennes känslighet fram...? Förmodar att du redan är noga med att hon får återhämta sig i lugn och ro mellan loppen eller det är kanske svårt, när man är på en agility-tävling...? När hon sedan har återhämtat sig, kan det vara lämpligt att försöka höja stressnivån på henne inför andra loppet, så hon blir lika driven som i första. Du tränar säkert redan med mycket störningar, så du kan peppa henne när hon slokar och det kan kanske hjälpa - om inte annat så för att du lättare ska veta hur du ska bete dig, när det händer på tävling... ;o)

Charlotte

27 januari 2012 09:52

Tack för att ni tar er tid att klura!!! Pixie är en lugn filbunke som inte stressar upp sig så lätt. Är säkert som ni tror att till första loppet/övningen så gör hon av med det hon har och så måste jag jobba på att få upp henne på samma nivå till kommande lopp/övningar. Hon gillar godis bättre än leksaker, så jag får nog ta fram det allra smarrigaste till tävling!! Hoppas få se er och Ice snart, hon måste ha vuxit rejält sen jag såg henne i september! :)

 
Marie L

Marie L

27 januari 2012 01:20

Förstår att du saknar fina syrran Zelda, härligt att ni kunde vara aktiva in i det sista! Va duktiga du och Pixie blivit, slalomet ser kanoners ut. Ser fram emot att få se lite nya bilder av det lilla vilddjuret oxå:-)
Minos är pigg och glad som vanligt, men har fått prostataproblem som ska åtgärdas (han väger knappt 20kg). Kramar från oss

http://www.123minsida.se/Minos

Charlotte

27 januari 2012 09:46

Klappa om Minos och jag hoppas han får hänga med många dagar till. Det lilla vilddjuret är inte stilla mer än när hon sover, blir mao inga bra foto på henne. Ska se vad vi kan fixa i helgen! Hoppas vi ses under året, väntar med spänning på ifall det blir ngn Windedos-aktivitet. Kram!!

 
Ingen bild

winett

27 januari 2012 11:27

Hej...Åh vad ni är duktiga..njöt av det fina loppet..synd att jag inte kunde vara där och att jag missade er...hm hade ju så gärna velat se er i live... men hoppas så klart att det går fler tåg i detta....ler !
Tror inte att du skall oroa dig så mkt när det gäller energien eller slokningen..tror precis som roger att det kommer att ordna sig med tiden och när hon blir lite mera van av tävlingarna.
Men det hade varit roligt om vi kunde ta en träff så jag kunde få se lite henne i live.
Grattis till finaste Zelda..känner klart med dig..tänk pappa triss är nu hela 9 år gammal den 30 jan..ler finaste blå.
krama om duktiga fröken pixie<3

Charlotte

5 februari 2012 23:11

Tack Winett!!
Det hade varit så kul att träffas - vi hade behövt tips för att slipa på lydnadslydnaden och brukslydnaden! Ska se hur det ser ut i kalendern - vet att jag ska till Halmstad den 24-25 mars för att gå på Maria Brandels clinic. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotte - 30 maj 2013 17:15

Min allra finaste fröken svart!!         LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A Force Galaxie's Pixie Spell uppflyttad till lägre klass spår, tävlar agility/hoppklass 3 och lydnadklass 3 (RLD A när SKK har fått tummen loss) Det är idag ganska svårt a...

Av Charlotte - 3 december 2012 22:57

Andan föll på och då är det bäst att skriva nu, än om det är några dagar kvar på 2012. Tävlingsåret 2012 är slut för vår del och det känns både lite vemodigt, men också helt ok efter en något hektisk höst (vår och sommar skulle maken fylla i). Proble...

Av Charlotte - 13 september 2012 16:45


...och saknaden är fortfarande stor!       Än om inte sorgen/saknaden känns dagligen så kommer den och går. Senast den var oerhört påtaglig var när jag skulle till veterinären för att vaccinera liten rödnäsa.   Liten rödnäsa har ju hun...

Av Charlotte - 22 april 2012 21:35

Har idag varit och tävlat inofficiell agility i Ystad, var på plats redan kl 7.15 (urk-tidigt en söndag) och det dröjde bara någon timme sen började det regna och slutade inte så länge jag var kvar - det bara vräkte ner. Jag avverkade två regnjackor,...

Av Charlotte - 5 februari 2012 23:11


Vi tävlade appellspår i Skanör-Falsterbo idag. Jag anmälde mig tidigt i januari och då hade vi +10 grader och inte tillstymelse till kyla och snö. Men kylan kom och även lite snö, lagom till vi skulle genrepa och tävla. Vi har haft några riktiga skit...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se