skarin

Direktlänk till inlägg 5 april 2010

Små & sylvassa...

Av Charlotte - 5 april 2010 22:32

...är hennes tänder. Tack och lov är det mest jag som får äran att känna på dem. Hon är försiktig med barnen, absolut inte rädd eller försiktig för dem, men försiktig med dem - hur länge det vara... :)


Vi har åkt bil, upptäckt ny platser, hälsat på hemma hos mina föräldrar och allt med en sån härlig attityd. Lite pip i buren sidan om Zelda bak i bilen, sen somnar hon sött.


Leta godis under burkar och lock var en upplevelse att titta på. Zelda satt nästan och skakade - låt mig visa hur du ska göra valping.

  


De leker fortfarande brutalt på morrnarna - jag som sover lätt kan definitivt inte sova - men de är sköna att titta på. Dock otroligt svåra att fånga på bild in action, men denna får duga:

  


Eftersom action-bilderna är lite svåra blir det många foto där hon sover sött:

        

Eftersom jag kände mig lite valp-ringrostig, letade jag fram alla Canis-tidningar och gick igenom. Har nu en lista på artiklar jag ska plöja igenom för att få inspiration och inte göra exakt som sist. Det jag framförallt har fastnat för är:

Passivitetsträning, miljöträning och socialisering

10 goda råd för valpköpare

Träna valp-lista

Lydnadsträning för valp del 1-3

Hanteringsträning

Utställningsträning

Target

Grundfärdigheter för agility (utan hinder)

samt 12*12-metoden (en valp på 12 veckor ska ha varit i 12 olika miljöer, träffat 12 olika (snälla) valpar/hundar, 12 olika personer, 12 ljud, 12 underlag osv.)


Ja, just det, agilitytävlingen i fre-lör - hur gick den? Fredagen avstod jag att tävla, hade inte riktigt mage att lämna hemmet. Men i lördags steg jag upp i ottan och körde till Skurup för A2-banvandring kl 7.10 Morgonpromenaden klarade Zelda och jag utan koppel och därefter hoppade vi direkt in i bilen och körde. Kom mao till Skurup utan halsband och koppel och med Mickes bil, dvs inga extra hundgrejer. Fick i all hast raggat tag i ett koppel och halsband - ett riktigt snyggt bling-bling halsband - undrar om Zelda surar när jag knäpper på henne hennes egna framöver.


Zelda var tokladdad och jag märkte redan när vi kom in i hallen att hon var för gasad för att fokusera på mig. Hon var på väg att tjuva ett par gånger, jag gick en bit och precis när jag skulle ge henne -Kör, så kom hon, det var så hårfint tjuvat att jag tvekade någon sekund på ifall jag skulle stoppat henne eller inte. Jag skulle givetvis ha stoppat henne, men tävlingsdjävulen tänkte att det kanske reder sig ändå och vi kan då få den där sista efterlängtade A2-pinnen. Men icke. Starten blev ok om än lite stressad, hon hoppade av balansens kontaktfält och jag tog om - med disk som följd - därefter så blev det mesta pannkaka. Surt. Stannade till Agility Öppen och där satt hon bättre i starten, var något mer följsam i banan, men slarvig på kontaktfälten och en rivning - 20 fel. De andra två starterna blev inte av då vi skulle ha gäster kl 16.


Summasumaron - en överladdad hund, något frustrerad matte, som ser fram emot utomhussäsongen. Hon kan tagga igång då med, men i en hall med tre banor och inte tid och plats att acklimatisera sig - funkade inte för oss detta året.


Två till bilder, en på promenad med syrran och en på favoritplatsen inomhus - god natt!

    



 
 
Janet

Janet

6 april 2010 00:42

hej
Trevlig läsning!! Felix har precis haft 24,00 rycket med en blomkruka :))
Valpträning del 1-3 går den att köpa?? snacka om ringrostig, här var det 12 år sen sist.
Janet och Felix

http://flyingeagles.se

 
winett

winett

6 april 2010 22:27

hihi, ja små sylvassa små valp tänder ja visst kommer man i håg och helst i tårna där..hm.

vilka jätte fina bilder där på lill stumpan oj så fin hon är då japp jag kommer så klart att knycka lite bilder hoppas detta är ok med dig kan ju så klart inte låta bli, ler !
Vad härligt att det går så bra och att det är full fart där hoppas att ni kommer på lill träffen här hos mig det hade varit så kul.....snälla !
krama nu lilla älva ifrån hennes hund farmor där

http://www.aussielyan.webs.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotte - 30 maj 2013 17:15

Min allra finaste fröken svart!!         LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A Force Galaxie's Pixie Spell uppflyttad till lägre klass spår, tävlar agility/hoppklass 3 och lydnadklass 3 (RLD A när SKK har fått tummen loss) Det är idag ganska svårt a...

Av Charlotte - 3 december 2012 22:57

Andan föll på och då är det bäst att skriva nu, än om det är några dagar kvar på 2012. Tävlingsåret 2012 är slut för vår del och det känns både lite vemodigt, men också helt ok efter en något hektisk höst (vår och sommar skulle maken fylla i). Proble...

Av Charlotte - 13 september 2012 16:45


...och saknaden är fortfarande stor!       Än om inte sorgen/saknaden känns dagligen så kommer den och går. Senast den var oerhört påtaglig var när jag skulle till veterinären för att vaccinera liten rödnäsa.   Liten rödnäsa har ju hun...

Av Charlotte - 22 april 2012 21:35

Har idag varit och tävlat inofficiell agility i Ystad, var på plats redan kl 7.15 (urk-tidigt en söndag) och det dröjde bara någon timme sen började det regna och slutade inte så länge jag var kvar - det bara vräkte ner. Jag avverkade två regnjackor,...

Av Charlotte - 5 februari 2012 23:11


Vi tävlade appellspår i Skanör-Falsterbo idag. Jag anmälde mig tidigt i januari och då hade vi +10 grader och inte tillstymelse till kyla och snö. Men kylan kom och även lite snö, lagom till vi skulle genrepa och tävla. Vi har haft några riktiga skit...

Ovido - Quiz & Flashcards