skarin

Alla inlägg den 17 september 2010

Av Charlotte - 17 september 2010 11:26

Lilla valpen som inte är så liten längre har varit en OTROLIGT snäll valp kan jag konstatera när jag tänker tillbaka på de månader som har passerat. Man hör om valpar, och vuxna hundar också för den delen, som förstör massor hemma.


Pixie hade ett infall och drog lite i vävtapeten precis innanför ytterdörren hos mina föräldrar när hon var liten och själv hemma med Zelda en kort stund. Efter det har det varit lugn och jag har nästan varit förvånad.


Tills igår...


När jag kom hem så låg det skor i hela huset (i en familj på 4 pers och mååånga skor per person) så var det väldigt rörigt. Mina gamla joggingskor och Theos gympadojor hade tydligen varit extra goda, var helt nersölade och lite modifierade här och där.


Dessutom hade en grön duplokloss och en duplogubbe förvandlats till något oigenkännligt (Theo var inte glad...).


De var inte själv hemma särskilt länge eftersom Micke jobbar natt denna vecka, men idag är de för säkerhets skull hos mina föräldrar...


Igår var det valpkurs igen och det gick bättre denna gången, hon älskar inte Marina (ledsen Marina), men hon ville inte heller fly ifrån planen som sist. Hon kunde leka, fokusera och klarade mycket störning vid sitt och ligg kvar.


Vi körde för första gången stabilitetsträning vid kvarsittande och -liggande (svaga drag i koppel för att befästa att de ska sitta kvar oavsett) och alla hundarna var superduktiga. Jag är förvånad över att det funkade så bra!!


Fick dessutom bra tips på hur jag ska få den lilla loppan att komma in med saker till mig, vid två försök på plats funkade det bra, nu är det bara till att köra vidare. I vanliga fall behåller hon gärna sakerna för sig själv på avstånd och vid byteshandel bytar hon gärna, men tar inte in föremålen till mig.


Veckan har varit hysterisk med alla förberedelser inför tävlingen: testat nya systemet, haft möte, hämtat sponsorpriser överallt (tack alla sponsorer!), hämtat tidtagningsutrustning, lämnat släp, märkt ut banor, hämtat rosetter, pratat med många trevliga tävlande som har ringt, fixat med uppflyttningar, strykningar, oroat mig mer för vädret och allt regnande (stabilt lågtryck enligt SMHI) och fram till när vi drar igång imorgon kommer det att vara full aktivitet - därefter hoppas jag att tävlingsdagen flyter på som den brukar och att vi får njuta av många fina lopp och trevligt sällskap!


Önskar er en härlig helg - trots massivt lågtryck! ;)

Ovido - Quiz & Flashcards