skarin

Direktlänk till inlägg 17 september 2010

Marodör för andra gången...

Av Charlotte - 17 september 2010 11:26

Lilla valpen som inte är så liten längre har varit en OTROLIGT snäll valp kan jag konstatera när jag tänker tillbaka på de månader som har passerat. Man hör om valpar, och vuxna hundar också för den delen, som förstör massor hemma.


Pixie hade ett infall och drog lite i vävtapeten precis innanför ytterdörren hos mina föräldrar när hon var liten och själv hemma med Zelda en kort stund. Efter det har det varit lugn och jag har nästan varit förvånad.


Tills igår...


När jag kom hem så låg det skor i hela huset (i en familj på 4 pers och mååånga skor per person) så var det väldigt rörigt. Mina gamla joggingskor och Theos gympadojor hade tydligen varit extra goda, var helt nersölade och lite modifierade här och där.


Dessutom hade en grön duplokloss och en duplogubbe förvandlats till något oigenkännligt (Theo var inte glad...).


De var inte själv hemma särskilt länge eftersom Micke jobbar natt denna vecka, men idag är de för säkerhets skull hos mina föräldrar...


Igår var det valpkurs igen och det gick bättre denna gången, hon älskar inte Marina (ledsen Marina), men hon ville inte heller fly ifrån planen som sist. Hon kunde leka, fokusera och klarade mycket störning vid sitt och ligg kvar.


Vi körde för första gången stabilitetsträning vid kvarsittande och -liggande (svaga drag i koppel för att befästa att de ska sitta kvar oavsett) och alla hundarna var superduktiga. Jag är förvånad över att det funkade så bra!!


Fick dessutom bra tips på hur jag ska få den lilla loppan att komma in med saker till mig, vid två försök på plats funkade det bra, nu är det bara till att köra vidare. I vanliga fall behåller hon gärna sakerna för sig själv på avstånd och vid byteshandel bytar hon gärna, men tar inte in föremålen till mig.


Veckan har varit hysterisk med alla förberedelser inför tävlingen: testat nya systemet, haft möte, hämtat sponsorpriser överallt (tack alla sponsorer!), hämtat tidtagningsutrustning, lämnat släp, märkt ut banor, hämtat rosetter, pratat med många trevliga tävlande som har ringt, fixat med uppflyttningar, strykningar, oroat mig mer för vädret och allt regnande (stabilt lågtryck enligt SMHI) och fram till när vi drar igång imorgon kommer det att vara full aktivitet - därefter hoppas jag att tävlingsdagen flyter på som den brukar och att vi får njuta av många fina lopp och trevligt sällskap!


Önskar er en härlig helg - trots massivt lågtryck! ;)

 
 
Jessica

Jessica

17 september 2010 12:42

Ja det är inte kul när dom tuggar sönder saker men har det inte hänt mer än två gånger så är det ju så man klarar att leva med det ;)
Nyfiken på de fungerande bytesövningarna?
Trevlig Helg!

http://bonscott.dinstudio.se

Charlotte

17 september 2010 12:48

Behåll hunden kopplad, kasta ut föremålet, spring med ut, backa och jubla när hunden gripit föremålet, kommer hunden inte frivilligt hjälp till ytterst lite med kopplet och kampa när hunden är nära. Begripligt? Svårt att förklara.

Vi testade bara två gånger efter att kursen var slut och Pixie var ganska trött, men det funkade.

 
Ingen bild

marina

17 september 2010 14:11

Ja jag får väl leva med att hon inte gillar mig! Det är ju tyvärr ganska vanligt!;-)

 
Marie L

Marie L

18 september 2010 00:01

Bra med fungerande lämna övningar! Undrar om det demolerande tendenserna hör till åldern?? Igår gnagde Lystra (som inte heller bitit sönder mer än n¨gra av sina egna leksaker innan) helt plötsligt ett hål i fina köksmattan!!! Håller tummar/tassar i helgen för Pixie!

http://www.123minsida/Minos

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotte - 30 maj 2013 17:15

Min allra finaste fröken svart!!         LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A Force Galaxie's Pixie Spell uppflyttad till lägre klass spår, tävlar agility/hoppklass 3 och lydnadklass 3 (RLD A när SKK har fått tummen loss) Det är idag ganska svårt a...

Av Charlotte - 3 december 2012 22:57

Andan föll på och då är det bäst att skriva nu, än om det är några dagar kvar på 2012. Tävlingsåret 2012 är slut för vår del och det känns både lite vemodigt, men också helt ok efter en något hektisk höst (vår och sommar skulle maken fylla i). Proble...

Av Charlotte - 13 september 2012 16:45


...och saknaden är fortfarande stor!       Än om inte sorgen/saknaden känns dagligen så kommer den och går. Senast den var oerhört påtaglig var när jag skulle till veterinären för att vaccinera liten rödnäsa.   Liten rödnäsa har ju hun...

Av Charlotte - 22 april 2012 21:35

Har idag varit och tävlat inofficiell agility i Ystad, var på plats redan kl 7.15 (urk-tidigt en söndag) och det dröjde bara någon timme sen började det regna och slutade inte så länge jag var kvar - det bara vräkte ner. Jag avverkade två regnjackor,...

Av Charlotte - 5 februari 2012 23:11


Vi tävlade appellspår i Skanör-Falsterbo idag. Jag anmälde mig tidigt i januari och då hade vi +10 grader och inte tillstymelse till kyla och snö. Men kylan kom och även lite snö, lagom till vi skulle genrepa och tävla. Vi har haft några riktiga skit...

Ovido - Quiz & Flashcards