skarin

Senaste inläggen

Av Charlotte - 16 juni 2010 10:45

...med att mest troligt ha räddat livet på en tax när jag var på väg till jobb. Han kom trippande från Ribban (strand- och hundrastningsområde i Malmö), passerade Mariedalsvägen och var på väg upp mot Citadellsvägen i all morgontrafik. Fick snabbt satt på varningsblinkersen, hoppat ur bilen och lockat taxen till mig. Han hade halsband, men inget telnr. Frågade ett par andra morgonpromenerande hundägare ifall de kände igen hunden, men nix. En stund senare passerade en bil, där mannen rullade ner rutan och sa att en man letade efter sin hund nere vid parkeringen. Jag gick bort mot parkeringen och mycket riktigt en äldre man gick och tittade efter sin hund med kopplet i handen och han blev väldigt glad. Jag med!!


...med träningen som jag körde med Zelda igår. Vi körde samma övning, som jag gjorde i söndags, med mycket framförbyte, bakombyte och blindbyte, samt en med tunnlar under balansbom och handling på avstånd.


...med att ha sett Erik Saade sjunga på Sommarlovs-båten som ligger i Dockan precis nedanför mitt jobb. Isak skulle ha varit här.


...med att bara jobba en dag till och sen åka till SM i Karlstad.


...med att jag mest troligt kommer att ha riktigt långledigt i sommar.


...med att solen skiner idag! Härligt!

ANNONS
Av Charlotte - 14 juni 2010 23:07

...and kicking. Maken har jobbat ett nattpass och då hinns det inte med mycket för min del - inte utöver hämta/lämna barn, laga mat, leka, busa, bråka, tjata och natta - och samtidigt somnar jag själv. Däremellan får hundarna några minuter.


I helgen som gick njöt vi av trädgårdsarbete och sol i lördags, än om det blåste halv storm.

  

Och en tur på kullarna, som är uppskattat av både två- och fyrbenta busar.


Hon går ner ganska lågt och eye:ar när hon leker - härligt att se .

   

Så gjorde jag ett tappert försöka att få till poseringsbilder.


       Mina två vackra aussies!


  

Blir det bra om jag lutar mig lite ifrån henne - verkar Zelda undra.


Min fantastiska röding! (såg röda bc-valpar på fb idag och jag blev kär...) 


  

Studsmattan ger bra skugga.


Igår fick vi varit en sväng på klubben jag, kidsen och hundarna. Var det inte barnen som var busiga så var det Pixie som visade sitt missnöje med att sitta uppbunden när Zelda fick träna lite agility.


Zelda gick så himla bra - vår stora stötesten är bakombyte - då hon ofta viker av innan hinderna. Så vi körde en superbra övning med massor av bakombyte, framförbyte och blindbyte. Nu hinner vi nog bara med tisdagens träning innan vi styr kosan mot Karlstad på fredag.


På vägen hem från klubben stannade vi till på Vikingaborgen i Trelleborg. Zelda uppskattade ett svalkande benbad i dammen och killarna tyckte det var spännande.


        


Pixie växer som ogräs. Hon har lååååånga ben, lååååång svans, viiiingliga öron och busig valppäls som stubb mellan öronen. Vi tränar vidare på följsamhet, inkallningar, sitt och ligg kvar. Igår fick hon testat den långa tunneln med hjälp av hjälpredorna Isak & Theo.


Jag nämnde för någon i Råådalen att hon har varit så snäll och inte förstört något, skulle inte ha sagt det. Två dagar senare hade hon smakat på mina föräldrars vägg i tvättstugan, roat sig med att riva av väven när hon var själv hemma. Här hemma har de varit själv som mest i fem timmar och här har hon inte rört något, trots att här ligger trätågbana och diverse leksaker framme - borde kanske inte säga något om det heller.


På onsdag har vi sista tillfället på valpkursen, den 30/6 ska vi till Petra för lite inspiration.


Idag har jag varit på ArkenZoo och storshoppat, halsband, koppel, icke-tuggbar vattenskål till bilen, ny säck juniorfoder och lite gott. Fantastiskt att ha med sig minstingen som roade sig med att prata med ugglan (=papegojan) och låsa in sig i hundburarna. Han är för söt! <3


Håll tummarna för oss till helgen när vi är på SM!

ANNONS
Av Charlotte - 2 juni 2010 22:56

...är den lilla, som idag blir 4 månader! Såg idag när vi tränade att hon saknar tänderna framför hörntänderna och däremellan så har några nya tänder kommit upp.


Igår var det träning med träningsgruppen på BKn. Vi hade en övning där jag tagit de "diagonala bakombytena" från agility öppen och hopplagklassen på DM i Ystad och lagt ihop till en bana - nyttigt för mer än mig. Körde även två olika slalomövningar där vi fokuserade på olika ingångar, högerslalom, framförbyte innan och efter osv. Jag hade lite svårt att känna av var jag skulle vara för att få henne att gå parallelt med slalom och sen runda första pinnen och ta slalomen från rätt håll.


Nu gäller det att jag håller igång oss båda de kommande veckorna innan SM. Idag har vi tagit en superrask lång kvällspromenad, lös hela tiden och därefter tränat lydnad.


Pixie fick stanna hemma från långprommisen och vila upp sig efter valpkursen. Hon klarar sitt och ligg kvar riktigt bra och är mer än ivrig på motivationsinkallningarna. När vi går slalom runt koner håller hon fin kontakt. Det svåra är att få henne att leka på kursen, hon tar hellre godis och jagar gärna efter leksaken, men börjar sen snusa efter tappade gottor igen. (Spåren vi la - och kanske även andra grupper - var på appellplan och jag vet inte om det är så smart. Hon fullkomligt dammsugar gräsmattan sedan dess, tänk om det finns godis...) Hemma kampar hon bättre, är måttligt road av att komma in till mig med grejer så det jobbar vi på.


La ett kort valpspår nu ikväll kl 22.30 - grannarna tror nog inte att jag är klok - tur att det hade börjat skymma och de flesta grannar sov förresten redan. Först är hon lite förvirrad och undrar lite vad hon ska hitta på, men sen så följer hon det noga och blir superglad när hon hittar snusdosan med ännu mer godis på slutet.


Får ta mig i kragen och lägga spår till Zelda med och köra uppletande.


Veckan är hektisk med utvecklingssamtal på dagis, träning med båda hundarna, sektormöte, sommarfest på jobb på fredag och så tävlingar i Råådalen på lördag (Ag2an) och söndag (Ho3an och lag), i kombination med lite kalas och sim.


Dags att krypa till kojs och hoppas på en lika fin dag imorgon!


Av Charlotte - 31 maj 2010 21:32

...detta lilla ord på fyra bokstäver sammanfattar de senaste dagarna bra!


Kaos 1: Pixie träffade Lindas supertrevliga flatte Kaos igår på Söderåsens BK, för andra gången. Sist när de träffades i Hässleholm, var Pixie något avvaktande, det var hon inte nu. Kaos bjöd upp till lek och låg mest på rygg och lät Pixie leka med henne. Vilken toppen lekkompis! Pixie sov gott i bilen hem, efter en rejäl lekstund med Kaos. (Linda - grattis till fint lydnadsresultat med Zombie!!)


Kaos 2: fick jag uppleva inne på agilityklass 2-banan på just Söderåsen. Jag gillade inte riktigt banan och fick den inte riktigt att sitta vid banvandringen. Zelda var speedad och det blev fel redan när hon sprang sidan om hinder 4, en rivning och ett missat kontaktfält på det gjorde att jag tog om A-hindret. Därefter gick det bättre och hon klarade svårigheten och sista delen av banan. Det hela kan väl sammanfattas med just kaos. Så efter att ha kört ca 1,5 h till Söderåsen, så diskade vi oss och var klara kl 8.15. Jag kollade resultatlistan precis och av 18 startande hundar var inga felfri, den som var närmst hade tidsfel. 11 stycken diskade sig. Resultaten får tala för sig själv.

Kaos 3: har vi haft hemma två kvällar i rad, en 3-åring som gör mig rynkig och gråhårig. Han har sina ljusa stunder och är alldeles charmerande när han vill, men vilken liten pestråtta han kan förvandlas till om det inte går som han vill. :) Mammas sötnos! Nattningarna har varit plågsamt kaotiska.


Träffade Camilla (Trollas matte och valparnas extramatte) i söndags på Söderåsens BK och Pixie blev väldigt glad. Ärtan var dock måttligt förtjust över att träffa en svart fara.


Mitt goa lag Kämparglöd tävlade i Oskarshamn i helgen och igår vann de och tog därmed en SM-pinne till. Duktiga Sofia, Mia och Nickie med hundar!! Nu är vi bara en agilitypinne från att vara kvalade till SM 2011 - som kommer att gå i Stockholms distriktet. Härligt! Hoppas att Zelda och jag kan bistå med fina resultat resten av säsongen.


Avslutar med foto från badet och utställningsträningen:

  Zelda fick börja, oftast badar jag henne i duschen och hon gnydde eländigt hela tiden i badkaret. Ta bort mig härifrån...  

Pixie tyckte det var ganska ok - i badkaret fick man ju godis - häftigt! Hon var mycket smutsigare än vad jag trodde, så bortsett från yoghurten så var hon i behov av ett bad.

  

Långa ben, lång nos och utan päls - inte från sin bästa sida direkt. :)

 Vi var med på utställningsträning på Trelleborgs BK. Vi behöver öva på att stå, så fort jag stannar så sätter hon sig ner.  Långa ben och stora öron!  Fin kontakt  Pixie hälsade glatt på Anckie och Mia som höll i träningen och fick prova på att stå på bordet och bli "genomklämd".  Hon ställer sig hyfsat bra själv, men är snabb att sätta sig.

Tipsen jag fick med mig var prata med hunden, belöna mycket, fixa kortare koppel, gärna en länk istället för brett halsband och klä dig snyggt, gärna i vitt för att framhäva hennes färger. Vita kläder med en busig aussie - måste vara den ultimata klädseln. ;)  

Nää, jag är inte gravid, bara något "mjuk och fluffig" runt magen... Hade jag kunnat redigera foto så hade jag nog gjort det. :) 

Av Charlotte - 28 maj 2010 22:22

...ett bad. Läste och såg fina foto på en nybadad aussievalps blogg häromdagen. Tänkte att det där har inte Pixie fått vara med om och att jag snart får hugga tag i det. Nu måste jag - idag hämtade mina föräldrar barnen på dagis och hundarna är där om dagarna - en av sönerna välte ut hela sin tallrik yoghurt på bordet i uterummet och yoghurten rann ner genom springorna i bordet och över hundarna. Både Zelda och Pixie har märkliga mohikan-frisyrer och är alldeles stela i pälsen på huvudet och ryggen. Rena kalaset tyckte de och var tydligen svåra att få där ifrån.


Så imorgon blir det bad. Passar bra eftersom SMHI har lovat sol och vi dessutom ska på utställningsträning.


På söndag blir det en tur till Ljungbyhed, Söderåsens BK, för att tävla Ag2 med Zelda. Håller tummarna för laget som är och tävlar i Oskarshamn i helgen.


Jag har anmält till första utställningen och det blev en officiell på Tollarps BK den 17/7. Fler som ska dit?


Jag har funderat på rasklubbens riksläger i september, men vill gärna har resesällskap.


Trevlig helg!

Av Charlotte - 24 maj 2010 23:10

Idag har vi varit på klubben och tävlat klubbtävling. Två roliga öppen-banor och Zelda gick fint i båda. 5 fel i båda klasserna, hon kom i en för "vid" sväng in i vänsterslalomen (eller högerslalom, jag lär mig aldrig, fel-sida om det nu finns någon sådan på slalomen längre). Det var massor med folk från alla kurser och träningsgrupper - kul!


Otroligt bra miljöträning för Pixie, se/träffa många olika hundar och människor. Vi hann köra lite kontakt, sitt och ligg vid sidan om allt tävlingsstök.


Marie - vi har precis stått på vågen och Pixie väger 11,6 kg snart 4 månader gammal. Hon är ganska hög, långa kraftiga ben, så min gissning är att hon blir större och grövre än Zelda.


Vad jag väger talar vi inte om, kan konstatera att det är något för mycket för att springa Blodomloppet 5 km (5,640 m för att vara exakt) imorgon. Har hunnit med två träningsrundor sedan Vårruset och det är inte tillräckligt. Svårt att få till träningen när Micke jobbar natt och två yrväder till söner och två yrväder till hundar kräver sitt... Planerar dock för nästa lopp, mest troligt i slutet av juni, alternativt slutet av augusti.


Idag har vi bokat nästa års resa till Lindvallen, vi blir en något decimerad skara - bara tre familjer som ska bo ihop. Vi började med fem familjer i en stuga, sen fyra och nu är vi nere i tre familjer och har fått byta ner oss från en 14-bädds stuga till 10-bädds stuga. Jag ser fram emot det och killarna längtar. Tur att vi alla i familjen är lika glada för skidåkning. 

  

Av Charlotte - 23 maj 2010 23:28

...det räckte inte hela vägen när Zelda och jag var i Hässleholm i lördags och tävlade A2an. Magnus dömde och hade ritat banan som jag gillade skarpt. En bana där man behövde ha tummen i ögat på hunden och det blir inte alltid så snyggt, men den typen av banor funkar oftast bättre för oss.

  


Under A-hindret låg en böjd lång tunnel och vid första tillfället skulle höger tunnelingång tas och nästa gång A-hindret. Jag hade planerat väl hur jag skulle göra och tyckte att jag var tydlig när vi närmade oss A:et. Det kändes som hon drog rätt mot A:et och jag drar mig ut åt höger för att kunna passera tunnelingången och vidare mot de två sista hopphinderna och då viker hon av från A:et och tar höger tunnelingång igen - SNABLAR!! Förfärligt retligt, men jag är ändå nöjd. Galet att köra till Hässleholm för en klass och sen bli diskad - hade varit Mickes kommentar - hur kan man då vara nöjd?!   

För att Zelda är så fin och gjorde sitt bästa.

  


Pixie växer och frodas och hon är rumsren!! Jag hade svårt att tro att den här lilla kiss- och bajsmaskinen någonsin skulle bli rumsren - oj vad jag har torkat inne. Nu är det länge sedan det hände en olycka inne, både jag och golven är glada.


Vi kämpar på med valpkursen som nu får betyg godkänt av mig. Idag körde vi första spåret med kursen och uppletande. Det är klurigt att vara liten och inte riktigt förstå vad som förväntas av en. Här någonstans ska finnas en intressant doft av matte (och korv) att följa...

  


     

Efteråt blev hon så här härligt trött:

Vi kämpar på med kontakt, följsamhet, sitt kvar, ligg kvar, trampa på lock och musmatta, springa mot skål, tunnel.


Det har blivit en del trädgårdsarbete och mys i trädgården efter jobb och nu i helgen. Pixie är inte sen att hjälpa till, med att gräva i trädgårdslandet eller varför inte med vattningen:

Eller med att käka gräset som ligger kvar efter klippningen: 


  


Fast vi kan gosa också, här står hon över mig och har siktat in sig på kameran:

  

Plockade fram metallapporten igår och den var inte ett dugg intressant för Pixies del, Zelda blev däremot eld och lågor. Har ni tips på hur man tränar in apporteringen nu när klass 1-apporteringen ser ut som den gör? Med mina tidigare hundar har jag haft apporten liggande på golvet och låtit dem först nosa, belönat, lyfta, belönat, hålla kvar, belönat, hämta in, belönat osv. Hur göra nu?


Pixie är Isaks favorit och han kallar henne "min fina Pixie" och hon bara älskar att bli kliad på magen av Isak.

  


Snart dags för ny jobbvecka och ett Blodomlopp ska springas på tisdag - har två träningsrundor i benen sen Vårruset och de har gått ganska tungt (fixar inte riktigt att springa på morgonen efter frukosten).


Ha det fint och sov gott!  


  

Av Charlotte - 16 maj 2010 16:37

...i fredags firade Lotta och jag våra 35 års dagar i goda vänners lag (ca 45 personer) och det var verkligen en superlyckad fest. Kl 18 började folk trilla in, mingla, smutta på fördrinken och ta igen samtal med vänner man inte träffat på länge. Därefter introducerade vi bordsplaceringsproceduren, som gick ut på att man skulle ta en lapp från det kuvert där ens namn stod och sedan få ihop den uppstyckade sångtexten. Väl till bords fick lagen/borden inte sätta sig förrän sångerna var framförda, det var Får man ta hunden med sig in i himlen, Sånt är livet, Främling och När en flickar talar skånska som framfördes på strålande sätt. Gästerna fick njuta av en asiatisk buffé och vår toastmaster var inte sen att få igång skålandet.


När maten var avklarad så var det dags för nästa aktivitet. Varje bord/lag fick ut en lapp med frågor som: Vem är pussligast, Vem får in den snabbast, Vem är sötast runt munnen, Vem är snabbast med munnen, Vem har bäst hålkänsla mm. Lagandan jobbades upp ganska snabbt och Lotta och jag hade svårt att göra oss hörda. Tävlingarna var allt från äta sockerbulle utan att slicka sig om munnen, spotta godisgroda längst, häva en öl, putta golfbolla på puttinggreen, få i sig ett godissnöre snabbast, äta kex och vissla, få på strumpbyxor utanpå byxorna osv. Det röda laget vann!


Efter efterrätt var det dags för dans och jag får nog säga att många svängde de lurviga.


Stort tack till alla goa vänner som var där och gjorde kvällen så lyckad. Jag svävade på ett rosa moln hela kvällen och hade så kul (lite mycket innanför västen?? - vad gör det när man har kul!!). Tack för alla fina presenter!!


Visst kan vi ha 40-års fest, men trist ifall vi måste vänta 5 år! Nu ställer vi hoppet till alla som fyller 35 och 40 innan vi fyller 40!


Jag var lite avis på alla som kunde tävla i Falkenberg i helgen alternativt vara med på Force Galaxies kennelträff, men det är bara att inse att än kan vi inte konsten att klona oss. Oavsett var ni var hoppas jag att ni hade en fin helg! (Tur att jag inte lovade att jag skulle köra upp på kennelträffen igår, jag vaknade till vid 11, åt frukost och somnade sen på soffan till kl var nästan 14).


Idag har Theo haft sitt första barnkalas och han var en mycket stolt 3-åring och Isak har varit iväg på 5-års kalas. Som sig bör på söndagar, väntar badhuset och simskola.


Kram på er!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se