skarin

Senaste inläggen

Av Charlotte - 15 september 2010 10:14

...inför tävlingen på lördag. Det är så otroligt mycket som ska fixas och klaffa. Vårt lilla gäng aktiva har rott många tävlingar i land och det brukar bli väldigt bra, men i år känns det nervöst pga:


- rosettleverantören ringde idag och sa att hela pallen där rosetterna fanns hade försvunnit i Danmark och att de gjort en expressbeställning som i bästa fall skulle göra att får vi dem på fredag...

- regnmängder som våra redan vattensjuka planer inte orkar svälja och enligt SMHI ser det ut att bli mer, även på lördag morgon/fm.

- SBK Tävling som vi är gröngölingar på.


Det är väl då man ska ta några djupa andetag och tänka att det löser sig ändå.


Rosettleverantören ringde dock upp någon timme senare igen och sa att pallen var återfunnen och på väg till Malmö - så rosetter bör vi ha till på lördag. Vädret och SBK Tävling har jag lite svårare att påverka...


Det blir långa kvällar fram till lördag...

ANNONS
Av Charlotte - 14 september 2010 13:20

...mig med baljor av grönt te, varm filt, sjal och halstabletter och hoppas att jag ska vara tillräckligt kry för att jobba imorgon. Har ett viktigt jobbmöte i Göteborg på måndag, som jag måste förbereda mig inför.


Vad har hänt senaste tiden?


Vi har firat min pappas födelsedag och det blev lite hundfoto i trädgården i väntan på god mat.

                


Vi har tävlat i Lund och Höör och fick några bra lopp med oss i bagaget. Bäst placering gav sämsta loppet, 5 fel och 3:a i Ag2:an i Lund. Haha - ironiskt! Det har varit kul och utmanande banor och tyvärr har kontaktfälten fortsatt strula, samt något bakombyte.


Sist Pixie var på kurs var hon helskum, hon var inte intresserad av att leka och det kändes som hon helst ville dra därifrån. Märkligt! Jag blev mycket fundersam och orolig för vad som höll på att hända. Jag är dock lugnad igen, hon har busat, tränat och kampat för fullt både på hemmaklubben, när vi var i Lund och Höör. Hon har hälsat på massa folk och hundar - så det är nog inte helt kört med den där svarta.    Vi har 1-2 gånger kvar på denna kursen och börjar en allmänlydnad på hemmaklubben på torsdag.


Jag, barnen och hundarna har hunnit med en härlig promenad på stranden. Hundarna älskar att springa, leta äckligheter i tången och Zeldas stora passion är att gräva, Pixie hjälper gärna till.

                  
Det är en hektisk vecka och helg som väntar. Vi anordnar officiell agilitytävling med klass 1 och 2 på lördag med allt vad det innebär (vill inte ens räkna på hur många timmar jag redan har lagt på det, framförallt på anmälningar, sponsorjakt och att förstå det nya tävlingsprogrammet SBK Tävling).


På söndag är det utställning i Lund för Pixie. Aussien är den "största" rasen på utställningen med 24 vuxna och 2 valpar anmälda. Bedömningen startar kl 9.30 i ring 3, men då ska ca 22 hundar av annan ras bedömas först. Håll tummarna för att hon uppför sig och att domaren gillar LÅÅÅÅNGBENTA ynglingar med stora öron.


Under tiden utmanar jag hundarna med en Canis utmaning; CANIS CHALLENGE 2/09 - STÅ PÅ TVÅ. Vi har lånat Isaks StarWars-svärd till nostarget och det går bra. Pixie verkar ha en fallenhet att stå på bakbenen.

       Fortsättning följer...


Kram!

ANNONS
Av Charlotte - 1 september 2010 14:48


  

Behöver ett foto till mitt CV omgående och kontorets kamera verkar ha fått fötter. Detta var enda sättet jag kunde komma på att lösa det...

Av Charlotte - 26 augusti 2010 22:05

Pixies kurs blev inställd pga sjukdom, men för det behöver man inte slänga sig på sofflocket. Lotta och jag bestämde oss för att träffas i alla fall för att träna och rasta hundar.


Vi träffades vid ängarna/fotbollsplanerna vid Gislövs Strandmark och la spår till Tiger, Enzo, Zelda och Pixie. Medan spåren gottade till sig tog vi en härlig promenad på stranden.

                   


Tog oss tillbaka och gick spåren. Jag började med Pixies spår och precis när jag selade på henne så ser jag att en husbil parkerar i vårt spår - suck. Så jag fick visa på henne och hon jobbade fint till första godisburken, fortsätta i spåret och sen ta en omväg runt husbilen (-Guten Abend hälsade husbilsägarna) och fortsätta i spåret. Hade för första gången en riktig 90 graders vinkel och den tog hon bra. Vår godisburk på slutet var "pallad" av någon annan hund på rastrunda, men slangen hittades och det blev lite bus och godis. Trots mycket störningar klarade hon det bra.

  


Zelda fick ett längre spår, men blev störd av ett sällskap med tre hundar och missade en spårpinne, för övrigt bra.

    


Lotta spårade med Tiger, Enzo och la ett godisspår till Mac.

      


Efter spåret blev det lite övningar för framförallt Pixie och Mac.

        

        


Och sist men inte minst -  ett sista spring med kompisarna.

      

Nu är hundarna nöjda och trötta - HÄRLIGT!!


Häromdagen träffade vi Lena och charmiga Sixten (kh collie kille, ngn månad yngre än Pixie). De fann varandra snabbt och hade hur kul som helst. Appellplanerna på BKn är otroligt översvämmande och det blev många galna race rakt igenom "sjöarna" på planen. Sixten "klapprar" så sött med sina tänder när han busar.


Sixtens långa nos, fina små bruna ögon och vänliga uppsyn påminner mig om min fina Tea. Saknaden är stor...

  


Tack för en trevlig kväll Lotta!

Av Charlotte - 23 augusti 2010 23:00

Det har börjat hända grejer med min drygt 6 månader gamla hund som gör att jag inte alltid känner igen henne. :) Lite småkaxig, lite försiktig, lite tuff, lite lomhörd osv - redan tonåring?


Hon har börjat "muffa" på saker som dyker upp plötsligt, folk i huva, regnjackor mm, så lite spökålder är det nog allt, men det bryr vi oss inte så mycket om. Bortsett från det så är hon allmänt skogstokig emellanåt - att hon har fyra ben att stå på och att kunna stå stilla på dem är inte alltid så lätt.

  


I veckan som gick så hann vi med att spåra i Norrskog utanför Svedala. Zelda fick ett längre spår med tre pinnar + slut och det gick bra. Jag fick för mig att hon gick av spåret och tog något annat, men icke, hon var rätt och jag kom ihåg fel. Pixie fick ett spår på kanske 400 m, med två snusdosor med godis och hon jobbar så lugnt och metodiskt. Jag bara njuter av att vara ute och spåra med hundarna!


I torsdags var det kurs igen och det gick hyfsat tycker jag. Hon jobbar bra, men hon är inte lika intensiv där som hemma. Har lite svårt att få henne att kampa bra på kursen, så det får vi jobba vidare på. 


Håller fast vid att försöka få henne att tänka själv och klickar, nu är det mest position vid sidan och i rörelse, nosdutt, ligg, kontakt, buren mm.

 Snabba ligg vid sidan

 Nosdutt (fast här är hon på väg tillbaka för belöningen) 


Foderfunderingarna är för tillfälligt över, som jag skrev som svar på en kommentar. Sen några år tillbaka ger jag Zelda Magnussons Meat & Biscuit och hon verkar trivas med det och jag gillar att det är svensktillverkat , levereras till dörren, har 44 % färskt kött, få ingredienser mm.


Pixie har fått Robur fram till nu och jag har velat fram och tillbaka om jag ska ha ett foder till dem var, byta över Zelda på Robur eller Pixie på Magnusson. Nu blev det Pixie på Magnussons, så får vi se ifall det funkar. Jag antar att jag egentligen hade behövt ha ett light foder till rultan Zelda.

 

En som vet mer än mig när det gäller foder, var tveksam till ifall det fanns tillräckligt med bra protein i Magnussons. Hon rekommenderade Hills eller Royal - därav allt velande om foder. Jag har kollat runt lite och det är 24 % protein och 12 % fett i Meat & Biscuit och i aktuellt foder från Royal är det 27 % protein och 11 % fett.


På lördag och nästa tisdag ska jag springandes ta mig runt 5 km - känner som vanligt att uppladdningen inte har varit optimal. Idag fick jag ringa hit farmor för att kunna ta en långpromenad med hundarna i rask takt - i regn.


Avslutar med ett blont aussie-grin.

  

Av Charlotte - 16 augusti 2010 22:50

Nu är det inte mycket kvar på semestern. Jag har verkligen njutit av långledigheten och hade det inte varit för knepigt väder hade jag kunnat fortsätta ett tag till. :)


Förra veckan började Pixie och jag på kurs numero 2. Ytterligare en valpkurs, denna gången är hon inte yngst utan äldst, men jag vet inte ifall hon kan mest för det - vi tar det lite coolt. I regn körde vi på en plats där det hade varit cirkus kvällen innan, gissa om hon var intresserad av mig eller utspillda popcorn, elefantbajs och liknande. Jag hade hård konkurrens mao. Än om vi inte pratade mycket operant inlärning fick jag mig en tankeställare, jag faller lätt tillbaka i gamla sätt att träna och får kanske inte en så "tänkande" hund som jag vill. Det har jag lagt vikt på de senaste dagarna och hon kan tänka och erbjuda beteende och det måste jag uppmuntra.


Igår var vi på Ystad BK och tävlade agility. Det hade regnat kopiösa mängder under lördagen och planerna hade torkat upp bra. Dock inte så bra att det funkade att springa utan fotbollsskor. I Ho3an så halkade jag omkull vid tredje hindret och Zelda sprang runt hindret istället för att ta det, tror att det blev fel tunnelingång efter det och disk - shame on the handler. Synd att det blev så, jag gillade verkligen banan. I Ag2an så tog hon balansens kontaktfält fint, hoppade nerfarten på A-hindret, jag tog om med disk som följd, trots det så hoppar hon även gungans nedfart och då gick vi bara av banan. Jag tyckte inte att jag safe:ade vid kontaktfälten utan sprang på som jag gör på träning. Frustrerande!

Nu har vi inga tävlingar förrän första helgen i september så vi får lägga fokus på de där förbenade kontaktfälten som spökar. Förr var hon en fena på gungbrädan, nästan höll sig fast med klorna runt kanten och tryckte ner den, men nu blir det mer ofta luftfärd.


Så resultatmässigt var det ingen vidare tävlingsdag, MEN jag hann lägga ett längre (300-400 m) spår till Pixie i det fina skogspartiet söder om klubben. En snusdosa med godis mitt på och en i slutet tillsammans med leksak och det gick så himla bra. Hon jobbade lugnt och noggrant, blev superglad för godiset, ville dock inte leka med leksaken utan fortsätta jobba - HÄRLIGT!!


Pixie har haft två oroliga nätter tor-lör, varit orolig, vandrat runt alternativt stirrat på mig från sängkanten. Funderade först på ifall det kunde vara så att första löpet var på gång och hon hade känningar i magen eller om det beror på allt hon sätter i sig om dagarna. Hon har en förkärlek för allt ätbart och nu när det inte finns jordgubbar, smultron eller vinbär kvar i trädgården plockar hon äpple från träden. Kanske kan vara för många äpplen?! Det kontsiga var att det var bara på nätterna hon var "skum", på dagarna pigg, glad, hungrig och gjorde A & B utan problem. Hur som haver verkar hon helt ok nu.   


Det blir kennelträff med vallningstema i oktober och det ser vi verkligen fram emot!


Sist en bild på en morgonmysstund på Isak 6 år och Pixie 6 mån (nästan "lika" långa):

  

Av Charlotte - 8 augusti 2010 23:42

I lördags var vi i Sjöbo och tävlade agility och hann med härliga promendader i skogen, som verkligen doftade hallon. Hallonsnåren fanns överallt och både jag och Pixie njöt av goda hallon. Hon har fin teknik minsann, försiktig som få tar hon hallonen i munnen och drar av. Zelda verkade mest vilja säga - Kom igen slöfockar, skynda tillbaka till tävlingsplanen!


Hann dessutom lägga två spår till Pixie, första gången utan godis i spåret, spårslutet bestod av godisburk och leksak. Det gick hur bra som helst, hon jobbade lugnt och noggrant - härligt - jag har inte riktigt gillat att lägga näringsspår då jag tycker hon jobbar fram och sen går tillbaka och plockar missade godbitar. Önskar att vi hade haft lika fina marker inpå knuten som SöSK BK har.


Resultatmässigt för Zelda så blev det disk i Ho3, klarade dock slalomingången som jag trodde skulle fälla oss, istället var det ett bakombyte som inte funkade som tänkt. Ag lag-starten med Kämparglöd resulterade i 5 fel för vägran på däcket (?!), antagligen började jag röra mig mot nästa hinder lite tidigt och då vek hon av från däcket. Tajzon fick en rivning och Elin gjorde ett bra inhopp med Etna, men fick en förarglig disk nära slutet och Milo var inte med pga hälta - så laget blev diskat.


Dock inga fel på kontaktfälten, bestämde mig i veckan för att verkligen köra balanshinderna som jag gör på träning. Den senaste tiden har jag märkt att jag försöker "safe:a" kontaktfälten i Ag2:an och det blir alltid ankskit. Nu var det iofs en ag-lag-klass, men jag gjorde som på träning och vi fick inga fel. Ska försöka ta med mig den insikten till Ystad på söndag.


Foderdjungel - vad äter era hundar för foder och varför skulle ni rekommendera just det?

Av Charlotte - 5 augusti 2010 21:28

...i halsen, efter att ha skrikit just halsen av mig på hundarna på kvällsrundan. Båda gick lösa och bakom ett buskage lurade en katt. Zelda brukar spetsa öronen efter katter, men inte dra. Så sent som i förrgår när Zelda gick lös och Pixie var kopplad, blev vi förföljda av en nyfiken ung katt på rundan, den gick bara några meter bakom oss och då drog hon minsann inte. Ikväll såg Pixie katten först och drog, jag såg att Zelda tvekade, men for efter hon med. De lämnade gångstigen vid åkern och drog in i en passage mellan husen i vårt område.


Jag skrek verkligen som en tok, försökte kalla Zelda till mig och det hjälpte tyvärr inte. Fick springa efter och när jag kom runt hörnet så såg jag att de var på väg tillbaka till mig - kattstackaren hade kommit undan in i en trädgård - tack och lov. Mina två fina damer fick en utskällning som heter duga och fick lägga sig på sidan i några minuter. Jag hoppas verkligen inte att de gör om det! Jag var ARG!!   

Varenda kotte i området hörde nog mig gorma, men det får jag bjuda på.


Efter några minuter på sidan fick de snällt traska med i fotläge resten av rundan.


På väg tillbaka så behagar en annan hundägare i området att öppna sin ytterdörr och gå tillbaka till bilen och tänker inte på att deras lilla kryllhund kan springa ut (vilket han har gjort förr) och vilket han gjorde idag med. Mina hundar uppskattade lika lite att han kommer framfarande, som jag uppskattade att de jagar katter. Skillnaden är att jag brukar vara ganska lugn, men idag fick ägaren sig en mindre utskällning - katthistorien gjorde mig inte på särskilt bra humör.


Bortsett från detta så har jag njutit av en fantastisk "weekend" (ons-tor) på Österlen, med en 4-timmars tur till havet på islandshästar (Kiviks Ishästar), fantastisk mat och övernattning på Blåsingsborgs Gårdshotell tillsammans med goda vännen Lotta. Detta fick vi i 35 års present av våra härliga vänner - STORT TACK!!

                  


Jag har inte ridit sen -96, men det var hur kul som helst och Skottli var snäll mot mig. Känner dock att ridning ger träning för precis hela kroppen, träningsvärk i mage, rygg, hals, insidan lår och ont i sittknölarna.


I hundväg har jag hunnit med att tävla med Zelda i Halmstad i helgen, med 5 fel i Ag2an, disk i Ho3an och en drös fel i lagklassen. Kände mig ganska mör efter att ha haft grillkväll med gäster till kl 00.30 och sen ringde klockan kl 04.30 för att kunna köra till Halmstad kl 05.00. Jag har sagt det förr, men vi agilityfolk är bevisat knäppa.


Fick träffat Camilla/Trolla med familj och Paula med familj och det var ett kärt återseende! Pixie blev tokglad i Camilla och Trolla!


Till helgen väntar tävling i Sjöbo på lördag och släktträff på söndag i Hörby. Däremellan ska jag försöka bruka allvar och träna med den lilla svarta.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se