skarin

Senaste inläggen

Av Charlotte - 13 oktober 2010 15:25

...sökes av en härlig aussiehane vid namn Aragon. 

 fotot "lånat" från annonsen

 

Jag har varit i kontakt med ägaren och Aragon omplaceras av familjeskäl. Han behöver komma till ett aktivt och bra hem.


Läs mer om Aragon på rasklubbens omplaceringssida längst ner: http://www.australianshepherdklubben.nu/vuxnaunghundar.html

eller på Blocket:
http://www.blocket.se/sodermanland/Australian_shepherd_hane_29918817.htm?ca=23_14&w=3


Skulle jag någon gång hamna i den situationen att jag inte kan ha kvar mina hundar så hoppas jag på all hjälp i världen att hitta bra och passande hem till mina hundar.


Fundera på ifall Aragon (eller någon av de andra hundarna på omplaceringssidan) kanske skulle passa dig eller någon bekant!!

ANNONS
Bloppis-annons
Av Charlotte - 12 oktober 2010 00:41

Ponny vinterkänga, stl 27 (innermått 16,6 cm).
Köpta hösten 2009. Nypris 599 kr.
I SympaTex.
100 kr


Gummistövlar, stl 26 (innermått 16,8 cm). Ofodrade
med flames, reflex baktill.
50 kr
  

Barnkläder & Skor, Säljes - Trelleborg (Skåne län)
Pris:    100:-
Telefon:    0733-514451
 
ANNONS
Bloppis-annons
Av Charlotte - 12 oktober 2010 00:39

GEOX Gympasko, stl 27 (innermått 16,6 cm).
Otroligt lätta, sköna, enkla att ta på och som
andas. Mycket fint skick. Nypris 599 kr.

GEOX har utvecklat ett unikt system som håller
foten torr i alla väder. Med mikroskopiska hål
över hela sulan blir foten aldrig för varm, och
det skyddande membranet i sulan gör att vatten
utifrån inte kan tränga in i skon och därmed hålls
hela foten torr. Original.
  

Barnkläder & Skor, Säljes - Trelleborg (Skåne län)
Pris:    200:-
Telefon:    0733-514451
 
Av Charlotte - 11 oktober 2010 22:47

På vägen hem i fredags körde jag vägen om Rusta och har därmed utökat min hinderpark med en lång tunnel, ett enkelt däck och en tunnel/säck-variant. Så i lördags hann jag köra ett träningspass med hundarna. Med Pixie körde jag "följa-övningar" på bar mark och sen runt två koner och kunde då enkelt lägga in framförbyte. Körde bakombyte på bar mark, sen lite däck, 4-pinnars slalom och tunnelövningar.

   
 
Var även med killarna på ishallen, Isak spelar hockey tisdagar och lördagar och har fått avancera upp en grupp till de lite äldre. Theo åkte skridsko för första gången. Det var mest en massa drattandes på ändan, men oj vad han var nöjd. Tidigare i höst har Theo skrikit sig hes över att han också ville åka, nu äntligen gick hans dröm i uppfyllelse. Han nöjde sig inte med skridskor och kon, han skulle ha klubba och puck också som en riktig hockeyspelare. :) En kille i Isaks grupp stod för dagens bästa citat: Jag hatar att bryta benet! Detta efter en räddning där han slog i sitt knä och fick riktigt ont, att han sen kunde åka vidare tre minuter senare gjorde inte citatet mindre kul. :)

       
 
På eftermiddagen när Micke körde iväg till jobb, packades hundar och ungar in i bilen och vi körde till Torup för skogspromenad, fika, lek på naturlekplatsen och kastanjeplockning. Därefter körde vi för att fira farmor/svärmors födelsedag.
 
Igår var det då årets sista tävlingsdag för Zelda och färden till Åhus BK var dimmig - tät, tät dimma hela vägen och vid Hyby fick jag nästan närkontakt med ett rådjur som förvirrad stod mitt uppe på vägen och inte riktigt visste var den skulle bli av. När vi kom fram och jag tog ut hundarna ur bilen var Zelda helskum, hon hade svansen slickad mellan benen, skakade som en tok och drog paniskt åt alla håll och kanter. Jag har aldrig sett henne så. De enda gångerna jag ser henne rädd är när vi stannar vid en järnvägsövergång (om det är plingandet eller tåget i sig vet jag inte). Hon var nästan inte kontaktbar. När jag sen en stund senare tog ut henne ur bilen för att värma upp var hon som vanligt igen och jag märkte inget när vi körde loppen - mycket märkligt!!
 
Årets sista lopp representerade ganska väl hur tävlingssäsongen har varit och vad vi behöver träna vidare på. I agilityklass 2 så lyssnade hon fint och fick 10 fel, ett missat kontaktfält och en rivning. Jag tyckte iofs att hon hade en tass på där hon fick fel, men jag såg däremot att hon missade uppfarten på bommen och det missade domaren. Så vi får mao fortsätta vår kontaktfältsträning. I denna klassen var det bara en helnolla, och det ekipaget hade 0,24 sekunder tillgodo till referenstiden på 46 sekunder... En trevlig bana, men den skördade helt klart sina offer. ;) Av 29 startande blev 11 diskade och vi hamnade på en 9:e plats med våra 10 fel.
 
Enzo och Lotta debuterade i agility-tvåan och de fick till ett riktigt fint lopp, utan rivningar och med fina kontaktfält, men en miss i ingången av slalom. De kommer innan de vet ordet av det vara i trean. De fick dessutom sin första pinne i hopp-ettan och en 2:a plats. GRATTIS!! Vi pratade om att Enzo äntligen har fått ett foder som funkar för hans känsliga mage och han verkar må riktigt bra - och på kort tid har alla pinnarna rasat in. Kul!!
 
I hoppklass 3 så skulle muren tas 3 gånger, vi tränar aldrig mur och får ibland problem med den på tävling, men inte igår. Hon lyssnade fint och var där jag ville ha henne, utom på ett bakombyte. Hon stannade när jag skulle byta bakom, hoppade till sist stillastående och rev. Jag var tydlig med hopp-kommandot, men det hjälpte inte - så frustrerande!! Hade jag haft loppet på film så är jag nästan säker på att problemet är att jag ligger på för hårt och hamnar för långt fram/före henne inför bakombytet och då behöver jag sakta in och då stannar hon med - min analys - fel eller rätt vet jag inte.
 
Pixie fick också lite egentid på tävlingsplatsen, ni som har varit på en agilitytävling vet vad det innebär och den kan upplevas som en aning stökig. Hon är (än så länge) lugn runt banorna och hetsar bara upp sig när hon hittar någon hon känner och vill fram och hälsa. Vi körde lite följa-övningar, passade på att testa den korta tunneln på framhoppningen när ingen var där och skickade runt stolpar. Hon bryr sig inte om andra hundar, det är snarare så att jag har svårt att konkurrera ut det smaskiga kaninbajset. ;)
 
Allmänlydnadskursen jag började har jag än så länge bara varit på en gång och precis som jag visste så missar jag majoriteten av tillfällena. På torsdag börjar en ny kurs med Marina och bortsett från att vi missar första gången, så hoppas jag att vi kan vara med på de andra tillfällena.
 
Sneglade lite på en lydnadsklass 2 i Svedala den 7/11 - funderade på att damma av gnällspiken Zelda. Får tänka lite till på den...
 
Ha en fortsatt fin vecka!

Av Charlotte - 8 oktober 2010 14:56

Nu är det alldeles snart helg!!


Veckan som har gått har varit så märkligt seg. Jag har haft extermt svårt att komma upp på morrnarna (snoozat en 4-5 gånger), detsamma gäller barnen. Det har varit föräldramöte, sektormöte, klipptid, hundträning på kvällstid och jag har kommit i säng alldeles för sent - varje kväll. Som sagt - tur att det är lördag i morgon så både jag och barnen får vila ut (och att boken jag läst är utläst så att inte den kan få mig att släcka lampan för sent).


Längtar även efter hundarna som har fått bo hos mina föräldar två nätter denna vecka pga det späckade schemat i kombination med att Micke jobbar natt.


Zelda och jag hann med träningen i tisdags innan sektormötet och det gick hyfsat. Hon var supertaggad, men löste det mesta bra utom en av de "enklaste" övningarna (min åsikt innan vi kört alla fyra stationer).

  

Övningen bestod av A-hinder och därefter en box med tre hopp och en lång tunnel i makaron rakt fram. För de flesta så spökade möjligtvis kontaktfältet och att det blev en vid sväng efter tunnel eller hinder 4, men för vår del var det något så enkelt som att ta linjen rakt fram: A-hinder, hopp, tunnel - hamnade jag det lilla minsta på efterkälke eller släppte henne för tidigt från A-hindret så satt hon som en smäck antingen på hindret till höger (hinder 4 från fel håll) eller i fel tunnelingång. Att få henne att hålla linjen rakt fram var supersvårt och det krävdes många repetitioner. Det som funkade bäst var när jag höll mig vänster om hinder 1 och 2, annars behövde jag nästan lämna henne på kontaktfältet för att få ett litet försprång. När väl det gick ok så kom hon ut ur tunnel i en hejdundrades fart och efter hinder 4 drog hon otroligt hårt mot hinder 2 istället för att ta sista hindret. Det räckte inte att jag var synlig för henne och riktad mot hinder 5, utan jag behövde kroka in henne hårt för att sen få linjen mot 5an. Nyttig övning! Alla kontaktfältshinder var med på träningen och hon satte dem bra - håller tummarna för att det funkar lika bra i Åhus på söndag - som är vår sista tävling för i år.


Annars har vi mest kört inomhusträning på kvällstid. Nosdutt, snabba ligg, att trycka upp nosen i min kupade hand (ska leda vidare till säker tandvisning?!?), stå på bakbenen. Hoppas att nästa vecka blir bättre träningsmässigt för hundarna. Har insett att jag nog får ta att utöka min hinderpark hemma (som idag bara består av ett slalom, en ikea-tunnel och några kon-hinder) för att komma vidare. Tillfällena jag får att ta mig ut till BKn är begränsade och 10 minuters träning hemma varje dag ger mer än en kväll i vecka på BKn.


Om vi bara kan matcha våra kalendrar hoppas jag kunna få till en träning med Emelie innan det riktiga höstrusket infinner sig.


Jag har ju diskuterat hundfoder här tidigare och hade från en tävling i somras några provpåsar med Oliver's hundfoder hemma. Vid ett träningstillfälle i veckan använde jag Oliver's Selected fish, hundarna åt det glatt, men gud vad de har fisit av det. Så än om de gillade smaken, kommer jag aldrig överväga just detta foder för mina hundar. Enligt deras hemsida om just Selected fish:  Denna måltid är perfekt för alla vuxna hundar. OLIVER'S SELECTED FISH är särskilt lämpligt för kräsna hundar, eftersom det höga innehållet av färsk fisk säkerställer en smakupplevelse som är något utöver det vanliga. Jag skulle dock vilja lägga till att det säkerställer en luktupplevelse utöver det vanliga för hundägaren.


En kollega berättade om hur en av deras vorstehhundar de hade under uppväxten hade kommit över spadet från en surströmmingburk och det lär inte ha luktat hallon i deras kök följande dag.  ;) 

  


Förutom tävlingen på söndag hoppas jag att helgen bjuder på mycket vila och lite hemmafix, ikväll hoppas jag barnen vill fredagsmysa med Idol på tv:n.


Önskar alla en fin hösthelg! Det har tom lovats solsken - härligt!

Av Charlotte - 4 oktober 2010 22:40

Borta bra, men hemma bäst - har ni säkert hört förrut! Det stämmer ganska bra. Vi har njutit av en fantastiskt härlig och intensiv vecka i Alcudia på Mallorca med trevligt sällskap, har haft det hur bra som helst, men det är trots allt skönt att komma hem. Hundarna är saknade när jag är iväg, än om jag vet att de har det bra.

              


Väl hemma i fredags så blev det mest till att packa upp och starta tvättmaskinen. I lördags firade vi att Micke fyllde år i måndags med våra familjer och då försvann hela den dagen med ytterligare tvättande, handlande, dukande, matlagande osv. Smög in några små träningsstunder här och var med hundarna.


Så igår kom vi äntligen iväg till skogen för att spåra. Ett spår på kanske 4-500 meter till Pixie med 2 spårapporter och 1 slutapport, en del vinklar och över ett dike. Tidigare har jag bara haft snusdosor i spåret till Pixie, så det skulle bli spännande att se vad det skulle bli av det. Zelda fick ett ännu längre med spårupptag fyra spårapporter och slutet. Många kluriga vinklar.


Innan det var dags att gå spåren tog vi en härlig skogspromenad.

          

Precis när Pixie var påselad kom en liten dam med en gigantisk schäfer på stigen. Hon valde att inte passera oss utan vände tillbaka på stigen. Pixie påbörjade spåret och rätt som det var hade vi damen med schäfern mitt i vårt spår istället. Hon kunde med viss möda få honom med sig och Pixie nosade i deras spår som korsade vårt, men tog sedan upp mitt spår. Hon såg lite förvånad ut när hon hittade första spårpinnen och viftade glatt på svansen. Hade mys- och godisstund vid spårpinnen och fortsatte sen. Hon klarade en lite klurig vinkel och över ett dike, sen hittade hon spårpinne nr 2 och därefter slutet. Hon jobbar lugnt och noggrant, cirklar i vinklarna, men hittar sen vidare. Duktig långbent svart!!

     


Efter att ha väntat i bilen var Zelda supertaggad. Hon hittade spåret, och går på som ett ånglok, jag har svårt att hålla emot i linan. Hon missade första spårpinnen, men klarade de andra och slutet.

        


Det är fantastiskt kul att jobba med hundarna i skogen och dessutom gör det gott för själen!


På eftermiddagen körde vi lite slalom hemma i trädgården och hittade sen en ny långrunda längs Tommarpsån - trevligt!


Imorgon väntar träning med Zelda - uppladdning inför årets sista tävling för min del i Åhus på söndag.


På torsdag är det egentligen allmänlydnadskurs - Micke jobbar natt så jag är osäker på ifall jag får barnvakt till torsdagen (också)...

Av Charlotte - 19 september 2010 20:37

...tror jag det kallas på utställningsspråk.


Idag var jag och hundarna i Lund och ställde på deras utställning för bruksraser. Pixie var fokuserad och rörde sig fint, men var inte alls förtjust i att visa tänderna för en annars mycket trevlig och lugn domare.


            


Här är kritiken från idag:

Valpklass 6-9 månader, tik, pris: 1

Feminint huvud ännu något smalt och långsträckt. Något tunga öron. Bra bett. Bra hals. Något långsträckt bål. Rygglinjen önskas stramare. Brant överarm. Välvinklad bak. Utmärkta rörelser från sidan. Behöver mer självförtroende.

Domare Bo Lundström (är osäker på efternamnet)


Jag är fortfarande en gröngöling på detta med utställningar och fick några tips av mer erfarna efteråt, som att planen lutade och jag ställde inte upp henne fördelaktigt med tanke på planens lutning osv.


Jag är fortfarande helt mör efter allt med tävlingen, plus att två vändor på badhuset när killarna simmar i varmvattensbassängen inte gör en piggare. Synd att vi inte åker till Alcudia imorgon. :(


Nu väntar en arbetsvecka med resor till Göteborg och Helsingborg.


Av Charlotte - 17 september 2010 11:26

Lilla valpen som inte är så liten längre har varit en OTROLIGT snäll valp kan jag konstatera när jag tänker tillbaka på de månader som har passerat. Man hör om valpar, och vuxna hundar också för den delen, som förstör massor hemma.


Pixie hade ett infall och drog lite i vävtapeten precis innanför ytterdörren hos mina föräldrar när hon var liten och själv hemma med Zelda en kort stund. Efter det har det varit lugn och jag har nästan varit förvånad.


Tills igår...


När jag kom hem så låg det skor i hela huset (i en familj på 4 pers och mååånga skor per person) så var det väldigt rörigt. Mina gamla joggingskor och Theos gympadojor hade tydligen varit extra goda, var helt nersölade och lite modifierade här och där.


Dessutom hade en grön duplokloss och en duplogubbe förvandlats till något oigenkännligt (Theo var inte glad...).


De var inte själv hemma särskilt länge eftersom Micke jobbar natt denna vecka, men idag är de för säkerhets skull hos mina föräldrar...


Igår var det valpkurs igen och det gick bättre denna gången, hon älskar inte Marina (ledsen Marina), men hon ville inte heller fly ifrån planen som sist. Hon kunde leka, fokusera och klarade mycket störning vid sitt och ligg kvar.


Vi körde för första gången stabilitetsträning vid kvarsittande och -liggande (svaga drag i koppel för att befästa att de ska sitta kvar oavsett) och alla hundarna var superduktiga. Jag är förvånad över att det funkade så bra!!


Fick dessutom bra tips på hur jag ska få den lilla loppan att komma in med saker till mig, vid två försök på plats funkade det bra, nu är det bara till att köra vidare. I vanliga fall behåller hon gärna sakerna för sig själv på avstånd och vid byteshandel bytar hon gärna, men tar inte in föremålen till mig.


Veckan har varit hysterisk med alla förberedelser inför tävlingen: testat nya systemet, haft möte, hämtat sponsorpriser överallt (tack alla sponsorer!), hämtat tidtagningsutrustning, lämnat släp, märkt ut banor, hämtat rosetter, pratat med många trevliga tävlande som har ringt, fixat med uppflyttningar, strykningar, oroat mig mer för vädret och allt regnande (stabilt lågtryck enligt SMHI) och fram till när vi drar igång imorgon kommer det att vara full aktivitet - därefter hoppas jag att tävlingsdagen flyter på som den brukar och att vi får njuta av många fina lopp och trevligt sällskap!


Önskar er en härlig helg - trots massivt lågtryck! ;)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se