skarin

Senaste inläggen

Av Charlotte - 18 februari 2011 21:35

... över att inte biopsisvaren kom till veterinären. Det har gått nio dagar och nu är det helg...

ANNONS
Av Charlotte - 14 februari 2011 22:29

 Alla hjärtans dag idag - kram till er alla! Tack till alla som har engagerat sig i Pixies tassar och gett tips och råd.


Jag väntar fortfarande på biopsi-svaren, men har min egen oproffsiga teori om att det antingen är hormonellt (hon löper för första gången just nu) eller någon form av kontaktallergi som reaktion på det filt/väv/sand-underlag vi tränade på förra lördagen. Jag droppar tassarna en gång om dagen och tycker "förhårdnaderna"/utslagen har blivit mindre. Hon är inte särskilt berörd, vild och glad som vanligt, möjligen lite öm där stygnen sitter. Försökte ta foto, men de flesta är suddiga. De tre första är där stygnen sitter. På de två undre kan ni kanske se hur det ser ut.

          


I lördags var det toppenfint väder och då blev det en härlig långrunda på stranden från Skateholm och österut med Lotta, Tim, Isak och hundarna. Som om inte Pixies tassar har varit ett orosmoment, lyckades Zelda med bedriften att fastna med tårna på vänster bakben i springorna på en hal träbro. Vi fick kämpa ganska bra för att få loss henne, som tur var fick hon inte ont. Själv halkade jag på samma träbro och fick räcket rakt i armhålan och det känns fortfarande kan jag lova.


Lite strandfoto:

            

      


Min fina Isak som njöt av en tur på stranden med kompisen Tim:

       


Sist men inte minst en härlig röding som jag uppskattar så mkt!! (Den svarta är mkt svårare att fånga på bild):

  

  

  

ANNONS
Av Charlotte - 9 februari 2011 16:54

Vi fick en tid hos veterinären idag kl 14.30 Två veterinärer och två djursjukvårdare tittade på hennes tassar och de konstaterade att de inte hade sett något liknande tidigare (iofs ganska unga veterinärer). De skulle beskriva det som väldigt ömma "förhårdnader", ev. lite åt vårthållet. Smärtan ville den ena likna vid hälsporre. Akut inflammationstillstånd i underhuden lyder diagnosen på kvittot.


Pixie fick lugnande för att de skulle kunna undersöka ordentligt och ta biopsier. Vi hittade dessa "förhårdnader" mindre eller större till storleken på alla fyra tassar runt de stora trampdynorna. På vänster fram har hon dessutom en i kanten på en mindre trampdyna. De tog biopsi från den stora "förhårdnaden" på ena baktassen och från en mindre och ganska blodig på ena framtassen. Jag fick frågan ifall jag ville vara med och det ville jag så klart, med blicken fäst mot fälten på den skånska slätten. När de tog biopsin från baktassen och sydde där gick allt bra, men när de skulle ta den på framtassen stretade Pixie emot ganska bra och de började prata om att de ev. hade träffat en nerv och fått en fin tårtbit av huden osv, då höll jag på att tuppa av. Så matte fick snällt vingla ut i väntrummet och sätta huvudet mellan benen, svettades floder. Men med den något friskare luften i väntrummet piggnade jag till hyfsat snabbt. :)


Nu har hon ett stygn på en baktass och ett på en framtass och de ska tas om 10 dagar, då bör även resultatet från biopsierna vara tillbaka. Till dess är det krage och droppar på "förhårdnaderna" som gäller.


Vi (= jag) som hade stora planer på vad vi skulle hinna med innan nästa tillfälle för Emelie den 19 feb. Jag håller tummar och tår (igen) för att det inte är något som inte går att behandla, vill absolut inte att min fina glada svarta fröken ska gå och ha ont i tassarna. :( 


Har någon varit med om något liknande eller hört om det så hör gärna av er!!


Av Charlotte - 8 februari 2011 21:48

...för Pixies tassar!! Jag skrev ju kort om att hon verkade trampa på något på kursen, skrek till och hoppad runt på tre ben ett kort tag, sen visade hon inte mer hälta. Det blev en form av ruva sidan om den stora trampdynan på en baktass.


Nu ikväll tittade jag till tassen igen, som ser torr och fin ut och passade på att känna igenom de andra tassarna med och då hittade jag små märkliga "knutor" sidan om den stora trampdynan på två tassar till. Hmmm, inte kul!! Googlade lite och är nu något orolig för att är någon typ av hudinflammation, typ furunkolos.


Har någon av de andra kullsyskonen eller släktingarna drabbats av något liknande??


För min del blir det till att ringa veterinären så fort som möjligt i morgonbitti och jag håller alla tummar och tår jag har att det inte är något besvärligt och långvarigt. Fan också!! :(

Av Charlotte - 7 februari 2011 21:35

I lördags gick Pixie och jag del 1 av en mycket inspirerande kurs för Emelie Norrman i ett härligt ridhus norr om Ystad. Det var en 7-8 hundar från 6-16 månader som skulle drillas i agilityns grunderna, eller rättare sagt hundarnas förare skulle drillas.
Det var fokus på förberedande träning, signaler, energi och att träna rätt från början.
 
Jag tycker ofta att Pixie är en virrhjärna, en glad sådan, och hade inte så höga förväntningar på vad vi skulle prestera. Jag fick en genomkörare med Emelie i slutet av förra året, men har tyvärr inte hunnit träna in det så mycket pga vintern. Pixie förvånade mig dock, hon tänkte faktiskt en hel del själv och svarade snabbt på belöningen. Hennes uthållighet är dock inte den bästa, det syns direkt när hon börjar bli trött, då slokar öronen och hon blir ganska "blank" i blicken.
 
Något av det viktigaste för mig var påminnelsen om att låta hunden tänka och vara kreativ. Jag måste verkligen upprepa det som ett mantra för mig själv -Låt hunden tänka själv och vara kreativ, låt hunden tänka själv och vara kreativ...
 
Det enda tråkiga var att Pixie trampade i något i ridhuset, skrek till och blev tillfälligt tre-bent. Såg senare att hon har skurit eller stuckit sig på sidan av den stora trampdynan på höger bak. Jag håller koll på det så att det är rent och torrt och om det inte försvinner får vi snällt ringa vet:en.
 
På vägen hem stannade vi till vid Skateholms camping och fick en kanonhärlig strandpromenad med resesällskapet Lotta & Mac.
 
Nu hoppas jag innerligt att vi hinner köra lite mer innan nästa tillfälle. Vi har börjat med att klicka för att få alla fyra tassar i en låda. Zelda leder med två tassar, Pixie har gått från att dutta enbart nosen till en tass, skam den som ger sig.

Av Charlotte - 2 februari 2011 22:22

...idag fyller denna långbenta, härliga, sotsvarta fröken 1 år. Grattis Pixie och alla kullsyskon.


  


Hon sprider massor av kärlek och tokighet kring sig!!   

Av Charlotte - 26 januari 2011 11:09

  

Denna fantastiska röda glada, pigga, arbetsvilliga, pipiga aussie fyller 9 år idag!!


Jag hade spanat in rasen ett tag och väntade på att rätt tillfälle skulle dyka upp och när Tea hade fyllt 4 år begav jag mig på en aussie-tur genom Sverige för att leta efter min nästa träningskompis. Jag träffade många fina aussies och otroligt duktiga rasmänniskor hos Mr Binks, Crofter Holdings och Windedos.


Jag fastnade för bluemerle tik Tam och den röda härliga Micke hos Windedos och fick äran att få en valp från kullen ungefär ett år senare. Lena valde ut den tikvalp hon trodde skulle passa mig bäst och jag måste erkänna att jag först blev lite "besviken" då jag hade fastnat för den svart tikvalpen. Nu blev det istället en röd tikvalp med intensiva ljusgröna ögon, "luftiga" öron och otroligt vassa valptänder. Hon kvalificerade som piraya och hysterisk byxbensbitare. Jag fick jobba som tusan med inkallningarna då hon bara drog från mig, ska inte valpar hålla sig hos sina ägare. :) Idag kan vi stoltsera med mycket fina och snabba inkallningar, allt jobb som las ner under de första veckorna/månaderna har lönat sig.


Jag är supernöjd med denna hund - hon har gett mig så mycket!! Vi har tävlat lydnad upp i lkl2 (sen har pipandet satt stopp), startat i lägre klass spår, vallat, tävlat i agility upp till ag2 och ho3, deltog i vårt första agility-SM med laget Kämparglöd förra året i Karlstad och vi ska starta på årets SM i Stockholm, utställningsmässigt så har vi ett 2:a pris (gillar inte när domare petar på henne). 


Jag hoppas hon ska hålla åtminstone 2 år till på tävlingsplanen (och många fler som pensionär) målet är att knipa den där sista omöjliga pinnen i ag2 och kanske kanske ngt cert.


Hemma är hon en fin, något vaktig, hund, som är en klippa med barnen och Pixie.

Hoppas du får vara med oss länge med hälsan i behåll!!   

Av Charlotte - 24 januari 2011 19:17

...idag är det exakt ett år sedan Tea gick bort i akut livmodersinflammation. Den fläckiga prinsessan är ytterst saknad av mig och resten av familjen!

                

  

//Charlotte

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se