skarin

Senaste inläggen

Av Charlotte - 13 maj 2010 23:31

...imorgon är det dags för vår 35 års fest och det har varit en hel del fixande och trixande inför den för Lottas och min del. Hoppas det blir så bra som jag hoppas! ;)


Förra helgen var jag och tävlade A2 i Lund med Zelda och grabbarna och Pixie i släptåg. Trevlig bana, men en rivning, ett missat kontaktfält och avhopp från gungan, satte stopp för något resultat att prata om. Grattis till de enda två nollorna i klassen - fint jobbat.


På söndagen skulle jag ha tävlat i Höör, men utan barnvakt och med motsträvig äldsta son, så kom vi inte iväg. Det gör lite "ont", eftersom vi hade haft två öppenklasser som uppvärmning inför A2an, men, men...


I tisdags så tränade jag Zelda och vi hade två riktigt bra övningar och det gick hyfsat, en del svårigheter som jag känner att jag behöver jobba vidare med. Pixie var med och vi körde lite kontakt, sitt, följsamhet och hon fick ta tunnel mot skål och jag kunde knappt hålla henne - otroligt drag mot skålen. Sen sov hon gott i buren när jag fortsatte träna Zelda.


Igår var det andra tillfället på valpkursen och det gick bra. Det var kontakt, sitt, ligg, slalom runt koner för följsamhet och inkallning på schemat. Hon sitter väldigt fint och håller ögonkontakt. Funderar på att anmäla till utställning i Tollarp - någon annan från kullen som ska dit?


Zelda är kass i magen och har varit lite "ledsen", förhoppningsvis mår hon bättre inom kort.


Fick tagit lite nya foto på em-promenaden.

Min lilla prinsessa!


  

Kaninbajs är gott och finns i mängder i vårt område. Pixie stannar vid varje träd, där det garanterat bjuds på ett gottebord.


  Zelda ser stillastående ut, men kom i full fart uppför kullen.     Min kamera (eller jag) klarar inte riktigt av bilder med fart.


  

Goding - ser dock lite väl kobent ut på fotot tycker jag. :)

Får se ifall vi kan hinna med det där första spåret som vi fortfarande inte har kommit ut på.

  

ANNONS
Av Charlotte - 6 maj 2010 23:47

...gårdagen blev oerhört "märklig", efter jobbet hade jag planerat för våffelmys med familjen för att fira Theos 3 års dag och sen flippar allt ut fullständigt. Vad hände - jag vet inte - men bägaren rann över för för många personer samtidigt och det var nog en av de värsta kvällarna jag varit med om.


Idag har det känts som en mycket tunn tråd har hållt mig uppe på jobb. Det har funkat, men hade bara minsta lilla gått fel så hade nog allt brustit...


Nog om det...allt ska nog lösa sig...


Valpkurs igår och det var väl hyfsat. Vi pratade/övade lugn & balans, följsamhet, kontakt, bygga bo mm. Den assisterande unga tjejen fick visa slalom med sin egen hund för att alla valparna skulle få prova 8 pinnars slalom och där fick agilityfreaken i mig fnatt. Men jag tog ett lååångt och djupt andetag och påpekade att ifall man ska göra det så är det bra ifall man ser till att börja på höger sida om första pinnen, vilket inte "assistenten" gjorde någon av de två gånger hon visade hur det skulle gå till. Som ni kanske förstår så utförde jag inte denna "övning".


Jag kommer att fortsätta, men köra mitt eget race. Se det som miljö- och störningsträning och Pixie skötte sig fint. Hon blev dock lite skärrad när vi kom och en 6 månaders schäfer skällde ut oss efter noter. Händelsen från förra onsdagen fanns nog i minnet, men vi löste det bra. Hon lyckades även med konststycket att sätta sina sylvassa tänder i mattes överläpp när det vankades godis - ajaj.


Nu har vi lite hemläxa med oss till nästa vecka. I helgen vankas ev två agilitytävlingar (Lund & Höör), 3 års kalas och simskola.


Ta hand om varandra - två- som fyrbenta!


ANNONS
Av Charlotte - 3 maj 2010 16:37

Det är meningen att man ska känna sig utvilad efter en helg (särskilt en långhelg på tre dagar), men icke.

Helgen har gått i hundarnas tecken och varit intensiv. Den började i fredags med en (valp-)träff utanför Halmstad, kul att träffa några av Pixies kullsyskon, släktingar och annat "löst folk/hundar". Tack till alla som hade fixat träffen! Kom lite sent till våra kompisar för att fira valborg, men hann njuta av en stor (rykande) majbrasa, sång, massor av folk och umgänge med goda vänner.


I lördags var det Skåne DM i Ystad, vi startade ett klubblag och individuellt. Zelda gick hyfsat bra. Jag har bestämt mig för att hon ska sitta med rätt attityd i starten och taggar henne trots att hon är på bristningsgränsen och det gör konstigt nog att jag har kommandot och inte hon (tack Emelie!!). Det var lite kluriga banor, där linjerna inte var helt givna, det mesta funkade utom bakombytena där vi ska fortsätta på en diagonal linje. Individuellt hade vi fem fel med oss från hopp öppen och jag var riktigt taggad till agility öppen. Mååånga hade diskat sig och det var inte många som var helt felfria. Kontaktfälten satt och hon lyssnade fint, utom just vid detta "diagonala" bakombyte. Jag lär ha sagt "Zel, Zel" istället för "hopp", så med tydligare matte hade hon kanske satt banan felfritt. Jag vill dock att den typen av bakombyte ska funka, så det är bara till att träna. Pixie var med på sin första tävling och hade till en början lite åsikter om att sitta i bur i tältet, det kom hon dock över relativt fort. Dagen var lång och hon somnade sött med vattenskålen som huvudkudde - foto kommer.


Stora delar av söndagen tillbringade jag i natursköna Ljunghill utanför Lövestadby hos Emelie och Jens på agilitykurs. Nyttigt och jag har mycket med mig att träna vidare på. Tack för petigheten! Pixie var med och fick bla busat med två månader äldre Ripp (Jens bc).


Nu väntar Pixies uppfödare på en något försenad 12 veckors rapport med foto och jag har inte fått till de där helkroppsfotona. Hon är alltid väldigt nära mig och foto rakt uppifrån eller när hon är i action duger nog inte - får be om assistans på foto-fronten för att få iväg den där rapporten. Den kommer Camilla & Paula.


Jag velar fortfarande lite om valpkursen, men jag tror att jag tar mig dit på onsdag för att ge det en (andra) chans - verkar det inte lovande då så får det vara.


Om en timme eller så är det dags för mig att pallra mig runt Vårruset i Malmö. Mitt mål var att springa de 5 km, men med en träningsrunda i kroppen på 3,5 km så får jag nog inse att 5 km är omöjligt.   Av Charlotte - 28 april 2010 22:59

...idag såg jag fram emot första tillfället på valpkurs på ett privat ställe (eftersom BKarna runt om inte startar valpkurs nu). Jag tyckte det skulle bli kul, spännande och hoppades mycket på kursen. Instruktören var sjuk och första tillfället blev därför bara en "låt hundarna snusa av planen" och sen intro (regler, schema, betalning) av ägarna i "klubbstugan".


På väg att sätta hundarna i bilen möter jag ställets ägare med en vuxen schäfer och jag tar för givet att hon har koll på sin hund - så fel jag hade - hennes stora schäfer far fram mot Pixie och hon backar skrikande där ifrån. Han biter inte men snurrar efter henne och hon vet inte var hon ska bli av. Jag släpper hennes koppel och försöker få tag på schäferns koppel, eftersom hans ägare uppenbarligen inte kan hålla honom.


Som sagt han bet inte efter henne, men var extremt på och tryckte till henne. Gissa om jag blev upprörd. Ägaren ursäktade det med att han bara ville leka - sure - i min värld är det inte så man leker med en liten valp. Därefter hade vi intron och min inställning var inte riktigt på topp.


F*n vad arg jag blir!   Jag vet att såna incidenter kan sätta djupa spår. Pixie var rejält låg efteråt och gick med svansen mellan benen.


Efter intron tog jag ut henne igen och körde positivt med kontakt, följ mig och lite sitt. Jag kunde inte märka något bestående på henne tack och lov. Hon fick hälsa på en liten mjuk sheltievalp och det gjorde hon fint.


Jag har varit uppretad, arg och besviken sedan dess!


Jag har i förväg betalt kursen, hade jag inte gjort det hade jag nog inte satt min fot där igen. Nu velar jag fram och tillbaka ifall jag ska kräva pengarna tillbaka eller ifall jag ska ge stället en chans. Valpkurs eller ingen valpkurs? Vad är bäst för Pixie, att vi är där och ser att det inte är farligt - eller kan detta hända igen?


Ytterligare en anledning till att jag tvekar att fortsätta är att stället har agilitykurser och deras "agilitybana" är under all kritik. A-hindret glipar nästan 1 dm i toppen, balansbommen har mellanrum mellan uppfarterna och "mellandelen", söndriga stegpinnar, hopphinderna har fasta bomhållare mm.


Suck...

Av Charlotte - 28 april 2010 08:59

På stan o miljötränar efter vaccineringen. Jag gillade vet o hon mig. 9,4 kg tung nu.

 
Av Charlotte - 26 april 2010 23:17

...igår hade vi en lyckosam tävlingsdag i Kristianstad (om man bortser från mina två individuella lopp). Vårt agilitylag Kämparglöd består av Sofia och Tayzon, Mia & Etna, Nickie & Milo och jag & Zelda. I hopplagsklassen så blev lagets resultat 0 fel och en andra plats. Zelda gjorde ett fint lopp, jag körde med lite safe handling för att komma runt felfritt, trots det på en bra tid på 28 sek. I agilitylagklassen så blev lagets resultat 10 fel och en fjärde plats. Zelda fick 10 fel, så vi bidrog tyvärr inte till resultatet, en rivning och ett missat kontaktfält.


  


All heder åt Sofia och Tayzon som lyckades med en dubbelnolla!! Dessutom stort grattis till laget Villervalla som blev 1:a och 2:a, de kommer med all säkerhet att vara livsfarliga under säsongen! :) Mia och Nickie tävlar med sina yngre hundar i det laget, tillsammans med Petra & Lotta.


Individuellt så gick det resultatmässigt inte så bra. En rejält svängig hopp öppen flöt på bra, men jag höll inte ut henne tillräckligt bra när jag genade och hon hoppade hindret mot mig istället för tunneln som jag var på väg emot. Agility öppen var slarvig, jag tog om A:et, hon trampade på kontaktfältet, men stannade inte som vi gör på träning.


Tack Lotta för sällskapet denna soliga, om än kyliga, söndag. Tack Kristianstad BK för en trevlig tävling.


Det blev ingen spårning för Pix & Zelda i lördags, Micke jobbade i helgen, så jag, kidsen och hundarna körde till Stavstensudde och besökte den roliga lekplatsen där. Så ingen spårträning, men dock miljöträning.

  


Imorgon är det dags för vaccination och sen är det valpkurs på onsdag.

Av Charlotte - 23 april 2010 13:12

En dryg förkylning och bihåleinflammation har gjort att jag har legat lite lågt. I tisdags hade vi första tillfället med träningsgruppen i agility och det var fasansfullt väder - kallt, blåsigt och äckligt regnigt. Vi var åtta tappra som körde två övningar - kontaktfält i fart & vända tillbaka runt hinder med slalom. Övningarna gick hyfsat för vår del, men det var lite väl halt för oss fyrbenta att springa i gummistövlar. Pixie fick vara kvar hemma hos mina föräldrar - där de för övrigt är nu när jag jobbar igen. Så det är två dagis att lämna och hämta på morgon och kväll - först barnens och sedan hundarnas.


Stort tack till mina föräldrar för den hjälpen!    


Båda var smått ovilliga till att jag skaffade valp, men nu ber de nästan att jag ska komma och lämna hundarna även de dagar det inte behövs. :)


Igår tog vi en sväng till klubben - mest för att jag ville hinna med ett träningspass till innan tävlingen i Kristianstad på söndag. Zelda är alltid mycket mer sansad när vi tränar själv, med andra hundar på plats och särskilt på tävlingar så gasar hon igång ganska mycket. Passet gick bra och vi fick till fina kontaktfält, slalomingångar och svängar.


Det som har bekymrat mig inför tävlingssäsongen är att vi (fortfarande) tävlar i H3 och A2, tävlingarna som arrangeras är oftast antingen 1-2 eller klass 3, vilket innebär att vi inte alltid kan tävla fullt ut. Så de flesta tävlingar nu under våren/försommaren innebär enbart en start för mig i A2 och ev någon öppenklass. Av erfarenhet vet jag att vi har svårt att få ihop det i första klassen pga Zelda är så taggad i första klassen. Detta har jag stött och blött ett tag och med goda råd från Emelie hoppas jag att jag har rätt attityd för de kommande tävlingarna. Tack för tipsen Emelie!!


I helgen hoppas jag att vädret tillåter oss att spåra. Vi har kört lite nosövningar hemmavid, men nu är det dags för spårdebut tycker jag.


Har glömt kameran hemma den senaste tiden och hoppas kunna få in lite nya foto till helgen. Minstingen har minsann vuxit en hel del.


Kram & trevlig helg!

Av Charlotte - 15 april 2010 11:44

...att hitta valpkurs som börjar så här i mitten/slutet av april. På egna BKn så är en igång sedan ett tag och vi är inte tillräckligt många i kö för att dra igång en till. På BKna runt omkring så har de en valpkurs per termin och de är redan igång. Så vi har fått plats på en privat valpkurs och förhoppningen är att den blir bra! Allra helst hade jag gått hos Petra (http://www.staafshundrad.se/), men jag får inse att jag inte har tid att köra dit.


  
Tid är bokad för 12 veckors vaccineringen och eftersom jag tog en fästing på Zelda idag så får det bli ett besök på apoteket idag för att inhandla Scalibor. Jag har kört Frontline de senaste åren, sedan både Tea och Zelda (vid olika tillfällen) reagerat på Expot och blivit tillfälligt "förlamade" i bakbenen. Så det är med lite blandade känslor jag nu ska prova Scalibor, en bit av Scalibor-halsbandet ska jag prova att fästa på Pixies halsband.


Vad har vi hittat på sen sist? Vi har varit på brukshundklubben och hälsat på en massar roliga människor (kvinnor, män, stora, små, bullriga och pipiga) och så några hundar. Det fanns några att välja mellan, men Pixie fastnade för en ras-frände - Blåna - hon var en kul typ.


  


På nätterna är hon en duktig prick och talar om för mig när hon behöver ut, från att ha varit varannan timme till 1-2 gånger per natt. Dagtid vet jag inte ifall det är hon eller jag som slarvar, men mer händer inne kan jag lugnt konstatera.


Vi ligger ganska lågt med "träningen" (det är skillnad att ha två småbarn och att inte ha det när man skaffar valp - på gott och ont - eftersom jag inte stressar med en massa nytt som jag gjorde med Zelda). Hon kommer glatt och så fort hon kan på inkallningar även om kaninbajs eller Zelda egentligen hade hennes uppmärksamhet. Vi tränar lite på sitt & ligg, visitering och kloklipp på det vis jag vill att det ska gå till.


Bye for now - hälsar vännerna Zelda & Pixie  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se