skarin

Direktlänk till inlägg 4 januari 2011

Så har hon varit i farten igen...

Av Charlotte - 4 januari 2011 18:51

...den där gastande, skrikande och fullkomligt rasande personen. Tar emot att erkänna att det är mig själv det gäller. Vi bor i ett "bra" område för det smälls inte så mycket raketer före och efter nyårsafton. Det har varit lugnt för hundarna och de fixade nyårsafton toppenbra tuggandes på vars ett läckert märgben. Men så i söndagskväll när jag var ute på kvällspromenaden och hade ca 100 m kvar till vårt hus så drar värsta fyrverkeriet igång, två stora raketer med enorm BOOOOM-effekt. Jag ser vilket hus det skjuts ifrån och jag behöver passera det för att komma hem, ser också att de har fler stora raketer kvar i händerna och jag vrålar som en galning för att de inte ska fortsätta skjuta. Far fram till deras tomtgräns och det kommer många "räliga" ord ur munnen, hundarna skäller som tokar (inte konstigt med en matte som beter sig som en galning). Grannarna eller om det var deras bekanta ger med sig med ett - ok, ok, vi ska inte skjuta mer! och jag svär lite till innan jag ger mig därifrån med gapande hundar.
 
De sköt inte fler raketer den kvällen i alla fall, jag skakade av adrenalin och ilska när jag kom innanför dörren och Micke sa att han inte hade kunnat undgå att höra mitt gastande, säkert ingen annan i villaområdet heller.
 
Jag blir så otroligt arg över allt onödigt smällande, en söndag kl 21 två dagar efter nyårsafton ska man kunna ta en kvällspromenad med hundarna utan att få dem förstörda. Att jag inte kan vara ute med hundarna på nyårsafton mellan kl 18-03 kan jag acceptera (motvilligt), men inte allt annat smällande. Jag har vänligt men bestämt bett yngre killar att inte skjuta pga av hundarna när vi har mött den i parker och på gångvägar och det har accepterats, de har väntat till vi har kommit en bit bort och hundarna har inte brytt sig.
 
Att leva med en skott/raketrädd hund är inte lätt, min gamla Tea var inte kontaktbar och blev ju nästan chockad vid smällande. Zelda skäller och far när det smälls och Pixie är fortfarande ett relativt oskrivet kort, men klart de blir påverkade när jag blir så arg. Skärpning!
 
Jag var ju tom på väg att göra äldsta sonen raketrädd när han var liten för att jag for upp och blev arg. Han är inte rädd idag, men uppskattar inte det lika mkt som andra barn, så han är nog "skadad". Jag får väl se till att bättra mig, men ifall jag hade ignorerat dem i söndags hade risken varit att de fortsatt skjuta och att hundarna reagerat på annat sätt.
 
Nu hoppas jag att skjutandet är över för i år och att den där arga skriktanten inte kommer fram fler gånger i år. :)
 
Ha det fint!

 
 
Marie L

Marie L

4 januari 2011 19:59

Hej Charlotte, jag förstår dig helt. Det är en av de få gånger jag blir så arg inombords att det känns som jag skulle kunna slå någon skithårt, det är just när folk (läs: idioter) smäller av raketer/smällare i tid/otid helt otippat och var somhelst HELT I ONÖDAN! Blir vansinnig, men har lärt mig att "låtsas som det regnar när dogsen är med, annars är det ju som sagt risk att de reagerar i onödan oxå. Min första cattledogtik var jätterädd, och det blev bara värre med åren, så man vet vad det innebär att få sin hund skrämd! Här skjuts det ff (från julafton kl 2300) varje dag o kväll. Nu hoppas jag att i alla fall ni slipper fler fyrverkerier på ett tag. Ha det bra o GOTT NYTT ÅR PÅ ER! Kram från oss

http://www.123minsida.se/minos

Charlotte

4 januari 2011 20:31

Tur att det fanns en meterhög häck mellan oss, annars hade jag nog bara gått på som en bulldozer och manglat ner dem.

Många gånger kan jag låtsa att det regnar, men det gick bara inte i detta läget. Bätte lycka för min del nästa gång det smälls! ;)

Önskar er detsamma och hoppas vi ses under 2011!

 
Janet

Janet

4 januari 2011 20:29

Hej
Bara på dom!!! Ett jäkla sätt att skjuta kvartersbomber när som helst!! Även jag har haft hundar som krupit ur sitt skinn en vecka före nyår tills en vecka efter.
Collien jag hade träna jag skott med det gick jättebra. skottfast till tusen tills han fick en BOMB!!! bakom sig.....Därefter kunde jag inte ens slänga ut apporten då han blev rädd av ljuden när den landade.
Att inte folk kan tänka med hjärnan istället för röven!!
Detta nyår klarade Felix galant men det är ingen garanti för framtiden!!

http://flying-eagles.blogspot.com

Charlotte

4 januari 2011 20:34

Precis det är det som är så trist att unga oförstörda hundar helt plötsligt kan börja reagera. (Kanske pga en något ogenomtänkt och vansinnig matte).

Det smällde precis nu när jag la barnen, Zelda reste sig upp och skällde till medan Pixie lugnt låg kvar. Zelda blir inte rädd, utan kan lägga sig till ro så fort man säger till henne att sluta skälla, men jag hade gärna varit utan skällandet med. Well, well...

 
Ingen bild

Cam

4 januari 2011 22:09

Gott nytt på er<3
Vilken tur dina jyckar har som har en sån härlig tok-arg matte som ställer upp för dem.
Det kommer säkert inte komma flera bomber därifrån och jag hoppas och tror att hundarna kommer att fixa fortsättningen galant. kram

 
Jessica

Jessica

5 januari 2011 10:05

Jag förstår dej precis,,,jag hade sannolikt gjort likadant som du! Jag blir så förtvivlat ledsen o upprörd över allt som sker pga av dessa förbannade raketer!! Här hemma flydde sex hästar ÖVER ÅN - två gick under isen och en fick avlivas på isen för att den fläkte sej ,,,de andra tre klarade sej men fyyyy faaaan vilket plågeri för att människan är så jäkla besatt av dessa fyrverkerier!! Jag blir så vansinnigt upprörd.
Kram på dej!

http://bonscott.dinstudio.se

Charlotte

5 januari 2011 11:34

Vad hemskt med hästarna Jessica! Mitt förslag är att förbjuda all försäljning och att kommunerna skjuter upp något tjusigt exakt 12 på nyårsafton och så är alla nöjda och glada.

 
Ingen bild

Marie L

5 januari 2011 19:04

Kanonförslag Charlotte!:-)

Charlotte

10 januari 2011 18:23

Läste i senaste Hundsport om en man som skickat in ett medborgarförslag till sin kommun och de hade infört att det var ok att smälla endast på nyårsafton, resterande dagar krävdes tillstånd av polisen. Fast så kanske det är på många ställen redan.

 
Emelie

Emelie

10 januari 2011 13:35

Låter bra att de funkar på det :)
Jag är lite sugen på att lära in Running contacts, men innan jag börjar med det så tänkte jag ta reda på en massa varianter till hur man kan lära in det. Om det inte blir running så blir det nog 2 av 2 på. Eftersom detta känns mer som något man kan lyckas bättre med eftersom jag känner flera som har gjort det(mer hjälp). Har ju bara kört med en liten innan och då har running funkat jätte bra. men det blir ju en viss skillnad. Vi får se vad det blir till våren!
Så tycker jag att vi kan planera in en liten träff snart också :)
Kram

http://www.hundelivet.blogg.se

Charlotte

10 januari 2011 18:26

Running contacts är läckert, men jag är nog för seg i hjärnan och benen för det. Jag behöver nog att hunden bromsar in lite på balanshinderna för att jag ska hinna med - jag är ju inte 20 längre. :)

Träff - definitivt - hur har du det den 29 januari (ifall vädret tillåter det)? Var kan vara lämpligt att träffas? Hur lång tid tar det för dig att köra till Hörby BK? Ska vi kolla ifall mer aussiefolk vill hänga på?

 
Emelie

Emelie

14 januari 2011 23:32

Den 29 januari passar mig. Jag har ungefär en timme till hörby bk, så det låter bra!
Ja sprid vidare till aussiefolk ! Låter som en toppen idé Charlotte!

Kram

http://www.hundelivet.blogg.se

 
Malena

Malena

18 januari 2011 22:30

Tack snälla du för de du skrev i min blogg. Skönt att höra att andra blivit nöjda. Annie har ju problem innan och efter löpen och de tar jätte mycket av vår träning, plus att hunden inte mår bra. Jag är mest orolig för själva operationen och sövandet :( har ju kastrerat tre hanar som alla tre bara blivit bättre efteråt :) men oron finns ju alltid där ändå. Jag älskar ju min lilla Annie och jag vill ju inte att hon ska bli anorlunda, fast lugnare hade inte gjort nått ;) hihi kram på dej!!!

http://valjelivet.blogg.se

 
Therse

Therse

19 januari 2011 08:36

Förstår din ilska!! i måndags (17 dagar efter nyår!!!) smällde de smällare i Borås - kan säga att Beda vägrade kissa. Då var jag arg o önskade att jag kunde hitta de smällde.

Var folk för fulla för att lyckas smälla bort alla raketer på nyaråsafton eller har folk för mkt att spendera på raketer så att de inte hinner skjuta upp allt på tolvslaget??? En halv miljard såldes det raketer för bara i sverige.....

/Therese, Beda o Dimma

http://hundarochhundhar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotte - 30 maj 2013 17:15

Min allra finaste fröken svart!!         LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A Force Galaxie's Pixie Spell uppflyttad till lägre klass spår, tävlar agility/hoppklass 3 och lydnadklass 3 (RLD A när SKK har fått tummen loss) Det är idag ganska svårt a...

Av Charlotte - 3 december 2012 22:57

Andan föll på och då är det bäst att skriva nu, än om det är några dagar kvar på 2012. Tävlingsåret 2012 är slut för vår del och det känns både lite vemodigt, men också helt ok efter en något hektisk höst (vår och sommar skulle maken fylla i). Proble...

Av Charlotte - 13 september 2012 16:45


...och saknaden är fortfarande stor!       Än om inte sorgen/saknaden känns dagligen så kommer den och går. Senast den var oerhört påtaglig var när jag skulle till veterinären för att vaccinera liten rödnäsa.   Liten rödnäsa har ju hun...

Av Charlotte - 22 april 2012 21:35

Har idag varit och tävlat inofficiell agility i Ystad, var på plats redan kl 7.15 (urk-tidigt en söndag) och det dröjde bara någon timme sen började det regna och slutade inte så länge jag var kvar - det bara vräkte ner. Jag avverkade två regnjackor,...

Av Charlotte - 5 februari 2012 23:11


Vi tävlade appellspår i Skanör-Falsterbo idag. Jag anmälde mig tidigt i januari och då hade vi +10 grader och inte tillstymelse till kyla och snö. Men kylan kom och även lite snö, lagom till vi skulle genrepa och tävla. Vi har haft några riktiga skit...

Ovido - Quiz & Flashcards